Η ανασκόπηση των μεταγραφών της σεζόν 2019-20: Ποιοι διασώθηκαν

Οι μάγκες του Δώνη, «πάτησαν» Άρη και διαιτητή

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε δώδεκα μεταγραφές κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-20, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι αποτυχημένο και να γίνονται κακές επιλογές.

Το newspao.gr, αναλύει τα πεπραγμένα των δώδεκα αυτών παικτών:

Χουάν Περέα: Ο νεαρός φορ υπέγραψε ως ελεύθερος από την Πόρτο το καλοκαίρι και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες πετυχημένες μεταγραφές της σεζόν. Ο Κολομβιανός έδειξε ότι έχει καλά στοιχεία και είναι εργατικός και άμα καταφέρει να δουλέψει αρκετά στην τεχνική θα μπορέσει να αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό πρότζεκτ για την ομάδα.

Φαούστο: Η τελευταία, χρονικά, καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός χαφ δεν κατάφερε να πείσει στις προπονήσεις τον Δώνη, με αποτέλεσμα να παίξει μόλις 52′ με τον Παναθηναϊκό ως τον Δεκέμβρη. Τον Γενάρη παραχωρήθηκε δανεικός στην Γκιμνάστικ και δεν υπολογίζεται για του χρόνου.

Δημήτρης Κολοβός: Ήταν μία κίνηση που είχε…λογική. Διεθνής, σε καλή ηλικία, με 1.5 εξαιρετικό χρόνο στην Ομόνοια, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήρθε για να δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό, αλλά δε δικαίωσε παρά τις αρκετές ευκαιρίες που πήρε. Έχει συμβόλαιο ως το 2022 και ο Πογιάτος θα αποφασίσει τι θα γίνει με την περίπτωσή του, με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά.

Γιοάν Μολό: Ταλέντο είχε και έχει. Σε 261 αγωνιστικά λεπτά με τον Παναθηναϊκό είχε 1 γκολ και 2 ασίστ (ένα γκολ/ασίστ ανά 87′), ωστόσο το ρίσκο με τον εξαιρετικά ιδιότροπο χαρακτήρα του “δεν βγήκε”, με αποτέλεσμα να τίθεται γρήγορα εκτός ομάδας και να παραχωρείται δανεικός στην Ορλεάν. Έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και δεν υπολογίζεται.

Ούφε Μπεκ: Ακόμη μία άστοχη μεταγραφή. Ο Δανός ήταν μόνιμα τραυματίας, ενώ και στις ευκαιρίες που πήρε δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Έχει συμβόλαιο ως το 2022 και δεν υπολογίζεται.

Ζοάο Νούνες: Ήρθε ως ελεύθερος από την Λέχια Γκντανσκ για να δώσει βάθος στο ρόστερ. Το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό ήταν μέτριο, με καλές και κακές στιγμές. Παραχωρήθηκε, προ ημερών, στην Ακαδημία Πούσκας έναντι περίπου 100-150.000 ευρώ.

Μπαρτ Σένκεφελντ: Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, ενώ ενδεικτικό είναι ότι ο Ρόκα έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες να ανανεώσει το συμβόλαιό του (λήγει του χρόνου). Ο Ολλανδός είχε μία γεμάτη χρονιά (32 συμμετοχές, 3 ασίστ, 2 γκολ) και έδειξε πως είναι ο ηγέτης που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για τα μετόπισθέν του.

Γκίας Ζαχίντ: Επίσης από τις καλές μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός, αν και άργησε να προσαρμοστεί, είχε 6 ασίστ και 4 γκολ σε 29 συμμετοχές και ήταν από τους καλύτερους στον Παναθηναϊκό φέτος. Ο δανεισμός του από τον ΑΠΟΕΛ ολοκληρώθηκε και επέστρεψε στην Κύπρο.

Κρίστιαν Κόναν: Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Μπορντό, σε μία κίνηση α λα Περέα, ωστόσο δεν “βγήκε”. Παραχωρήθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό, όπου δεν “έπιασε”, και δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν.

Aνουάρ Τουχάμι: Μπορεί για κάποια περίοδο να είχε έλλειψη σταθερότητας, ωστόσο ο 25χρονος Μαροκινός, σε γενικές γραμμές δικαίωσε τις προσδοκίες των Ρόκα – Δώνη και έδωσε βοήθειες στο εξάμηνο που ήταν δανεικός από την Βαγιαδολίδ.

Γιασίν Αγιούμπ: Ο 26χρονος αποτέλεσε μεταγραφή – έκπληξη τον χειμώνα, καθώς αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από την Φέγενοορντ. Στις επτά φορές που τον είδαμε με τα “πράσινα” έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα, καλά χτυπήματα και εξαιρετική τεχνική. Στα αρνητικά ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έδειξε “αργός” και υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Σαφώς θα κριθεί καλύτερα την επόμενη χρονιά.

Ντομινίκ Νάγκι: Ακόμη ένας δανεικός που ήρθε τον Γενάρη. Ο Ούγγρος ήρθε να δώσει λύσεις στα εξτρέμ, έπαιξε 11 φορές (1 γκολ, 2 ασίστ) και παρόλο που δεν “θάμπωσε” το πρόσημο της παρουσίας του ήταν θετικό.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News