«Γύρισε» στον Παναθηναϊκό την κατάλληλη στιγμή

Παναθηναϊκός: Μια μεταγραφή -τίμια λύση- που σπάνια θα σε προδώσει

Θυμάστε με πόση αγωνία περιμέναμε την επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ; Πούγγουρας, Σάρλια, Βέλεθ είναι παιδιά συγκεκριμένου ταβανιού και η ομάδα πλήρωσε ουκ ολίγα λάθη τους.

Μέχρι να πατήσει γερά ο Ολλανδός ο Ιβάν προβληματιζόταν για το αν θα έπρεπε να εξελίξει το 3-4-3 που εκτός έδρας -θεωρητικά πάντα- θα του έφερε αμυντική συνοχή και κάποια καλά αποτελέσματα.

Με την συγκεκριμένη τακτική νοιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην τελευταία γραμμή άμυνας. Όταν ο αντίπαλος παίζει ψηλά και προσπαθεί να ελέγξει την κατοχή, μπορείς να κάνει άμεσες επιθέσεις, να χτυπάς με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας και να είναι πραγματικά απειλητικός κάνοντας επίθεση με λίγους παίκτες.

Το γεγονός όμως πως παίζεις ταυτόχρονα με τρεις αμυντικούς και τριάδα στην επίθεση, αφήνει την ομάδα με δύο χαφ, απαγορευτική σκέψη για ένα κόουτς σαν τον Σέρβο που θέλει τη μπάλα στα πόδια των δικών του παικτών. Συνεπώς την πιο κατάλληλη στιγμή επανήλθε ο Ολλανδός.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News