Γύρισε ο «διακόπτης», ξύπνησε το... φονικό ένστικτο του «Εξάστερου»!

Γύρισε ο «διακόπτης», ξύπνησε το... φονικό ένστικτο του «Εξάστερου»!

Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε την τρίτη του νίκη στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Ζενίτ (70-64). Εξαιρετικό βράδυ και πάλι για Νέντοβιτς (18 π), double double ο Παπαγιάννης (18 π, 11 ριμπάουντ).

Δυναμικά ξεκίνησε η Ζενίτ στο ΟΑΚΑ με επτά γρήγορους πόντους του Μίκι (5) και του Πονίτκα (2), ενώ από την άλλη πλευρά οι πράσινοι δεν προχώρησαν σε ασφαλείς επιλογές και υπέπεσαν σε λάθη. Παρά το τάιμ άουτ του Δημήτρη Πρίφτη οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρίποντο με τον Λόιντ και σουτ μέσης απόστασης με τον Φράνκαμπ για το 0-12.

Μετά από 4:45 ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ με τρίποντο του Σαντ Ρος. Απίθανο φόλλοου κάρφωμα από τον Έβανς και «τετράποντο» του Νέντοβιτς έριξε τη διαφορά στους πέντε για το Τριφύλλι (11-16). Η άμυνα του Παναθηναϊκού παρέμεινε σε… αδράνεια, παρά τους 8 γρήγορους πόντους του «Νέντο» (15-21). Τελικά, το σκορ της πρώτης περιόδου θα «κλείσει» στο 15-23 με τα πρώτα «καμπανάκια» να ηχούν στον πάγκο των Νταμπλούχων Ελλάδος.

Συνεχόμενα τρίποντα των Μέικον, Νέντοβιτς και Κασελάκη ξεσήκωσαν τον κόσμο στο ΟΑΚΑ στο 15′ με το σκορ να έρχεται στην ισορροπία του 28-28. Σε αυτό το σημείο, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την εξέδρα για τη διαιτησία στο ΟΑΚΑ με τη Ζενίτ να ξεφεύγει με έξι βαθμούς (28-34), αναγκάζοντας τον πράσινο τεχνικό να πάρει νέο τάιμ άουτ. Το αποτέλεσμα ήταν… δύο τεχνικές ποινές σε Μέικον και Πρίφτη στην προσπάθεια του πρώτου να βάλει τρίποντο, σε μια φάση που φάνηκε να του γίνεται παράβαση στον αέρα με το σώμα. Τελικά, το σκορ έκλεισε στο 33-38 για το ημίχρονο.

Αγριεμένος Παπαγιάννης στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με έξι συνεχόμενους πόντους (41-40). Ο Σαντ Ρος επέκτεινε το σερί των πρασίνων με τρίποντο από φοβερή ασίστ του Νέντοβιτς, για να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεση ο Μέικον (46-40). Ο Νέντοβιτς με νέα βόμβα από τα 6,75 μ. έκανε το επιμέρους σκορ της γ’ περιόδου 18-4 (!) για το 51-42. Το κλείσιμο του 30λεπτου θα μπορούσε να ήταν καλύτερο για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη (53-48) που συμπεριφέρθηκε καλά στην άμυνα με διπλή ζώνη και πήρε τα ηνία.

Στην τελική ευθεία του αγώνα ο Παπαγιάννης σημείωσε double double (14 πόντους, 10 ριμπάουντ) με το Τριφύλλι να αποκτά εκ νέου απόσταση ασφαλείας με 57-50. Για πρώτη φορά, πήρε διψήφια διαφορά (60-50), αλλά ο Μίκι την έριξε γρήγορα στους οχτώ. Ο Φράνκαμπ με χέρι αλφάδι έκανε το 60-57 μετατρέποντας το ματς σε θρίλερ 3:30 πριν τη λήξη. Ο Κουζμίνσκας έφερε μπροστά στο σκορ για τη Ζενίτ (61-62), όμως, ακολούθησε τρίποντο… αλά ΣΕΦ του Νέντοβιτς για το 64-62. Στα 9 δέκατα της επίθεσης ο Παπαγιάννης βρήκε καλάθι με ένα άγγιμα της μπάλας και εν συνεχεία, οι δύο εύστοχες βολές του Παπαπέτρου κλείδωσαν το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 33-38, 53-48, 70-64

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News