Γουίλιαμς, ο τρίτος δημιουργός

Γουίλιαμς, ο τρίτος δημιουργός

Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Έλιοτ Γουίλιαμς και από την πρώτη του παρουσία κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο του “τριφυλλιού” που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να κριθεί από ένα παιχνίδι και με μόλις λίγες προπονήσεις μαζί με τους συμπαίκτες του, ωστόσο έδειξε κάποια στοιχεία τα οποία δείχνουν την ποιότητα του.

[ads2]

Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε 22:09” (10 πόντους, 2/5 διπ., 6/8 β., 0/3, 2 ασ., 1 κλ., 1 λ.) και παρακάτω θ’ αναλύσουμε τα πρώτα δείγματα που παρουσίασε. Πρώτα απ’ όλα αυτό που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους “πράσινους” από το λίγο διάστημα που είναι στην ομάδα είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη με υψηλό δείκτη ευφυίας, κάτι το οποίο τον βοηθάει ν’ αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τη νέα κατάσταση στην καριέρα του, ώστε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σε ένα δύσκολο σημείο της σεζόν.

Κόντρα στον Αρκαδικό λοιπόν, ο Γουίλιαμς έδειξε από την αρχή πως είναι ένας παίκτης με ποιότητα και βγάλει πολύ ενέργεια στο παρκέ. Στην άμυνα είχε διάθεση, πίεσε πάνω στη μπάλα τους αντιπάλους του, ωστόσο είναι φυσιολογικό να θέλει χρόνο, προκειμένου να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και φυσικά να έχει διαφορετική σκέψη, σε σχέση με το NBDL.

Από κει και πέρα, επιθετικά έδειχνε κι εκείνος να… διαβάζει περισσότερο το παιχνίδι των συμπαικτών του, παρακολουθώντας προσεκτικά τις κινήσεις τους. Δεν εκβίασε προσπάθειες για να δείξει το κάτι παραπάνω και όποτε του δόθηκε η ευκαιρία τελείωσε τις φάσεις. Αναζήτησε την πάσα, ώστε να επιτευχθεί το εύκολο καλάθι και σε γενικές γραμμές η πρώτη του παρουσία είχε θετικό πρόσημο.

Το σημαντικότερο συμπέρασμα πάντως, έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως ο Ουίλιαμς θα είναι με άνεση ο τρίτος δημιουργός που θα έχει ο Παναθηναϊκός, μέσα στην πεντάδα του. Έδειξε πως μπορεί με ευκολία ν’ αγωνιστεί από το “1” έως το “3” και να έχει εκείνος τον ρόλο του πόιντ γκαρντ όταν είναι στο παρκέ ο Μαρκίζ Χέινς. Είναι δεδομένο πως μπορεί με την ίδια ευχέρεια να εκτελέσει αλλά και να πασάρει, οπότε αυτό το οποίο χρειάζεται είναι λίγος χρόνος.
Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θα έχει την ευκαιρία να τον δει σε πιο δύσκολες συνθήκες, με στόχο να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για την αναμέτρηση με την Φενέρ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στο Τοp 16, όπου θα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Στη συνέχεια θα έχει τον χρόνο να μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας για ν’ αποδώσει στα κρίσιμα ματς τα οποία θ’ ακολουθήσουν.

sport24.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News