Glory days ξανά εκεί: «Στο κάστρο του ΟΑΚΑ» με πράσινο χαρακτήρα

ΟΑΚΑ: Έγινε το καθοριστικό βήμα για την «πρασινοποίησή» του!

Πολύ καλό νέο η απόδοση του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Η ΚΑΕ θα έχει την ευκαιρία να φτιάξει το «ναό» της όπως ακριβώς επιθυμεί, δίνοντάς του εντονότερο πράσινο χαρακτήρα.

Το τι σημαίνει ΟΑΚΑ για τον Εξάστερο είναι περιττό να αναφερθεί. Εκεί μέσα μάθαμε και γνωρίσαμε την χαρά του παιχνιδιού, σε καιρούς που επί Ομπράντοβιτς το κλαμπ έδινε αφορμή ΚΑΙ για προβληματισμό – σε προκαλούσε να καταλάβεις τι είναι, τι πρεσβεύει καθώς και το πως και το γιατί δημιουργήθηκε.

Οι glory days του συλλόγου στο Μαρούσι κοπιαρίστηκαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πολλοί ήταν οι προπονητές που προσπάθησαν να διδάξουν τα βασικά στοιχεία του τρόπου των πρωταθλητών και πολλοί οι πρόεδροι που αυτό το στήριξαν και το πλήρωσαν ελπίζοντας ότι η ομάδα τους θα φτιάξει το δικό της ανάλογο μεγάλο κύκλο.

Το «κάντο όπως ο Παναθηναϊκός» εξαπλώθηκε σε όλη την ήπειρο ως είδος επιδημίας. Ξαφνικά αρχίσαμε να βλέπουμε πολλές ομάδες που πρέσαραν ασταμάτητα, έπαιζαν με τρεις γκαρντ και mobile ψηλούς, είχαν θρησκεία τους το πικ εν ρολ κι αναστάτωσαν ωραία το μονότονο ευρωπαϊκό μας μπάσκετ.

Όμως όσο πλήθαιναν οι μιμητές του Παναθηναϊκού, τόσο το τριφύλλι γινόταν γοητευτικότερο ακόμα κι όταν μετά τους θριάμβους ήρθαν κι αποτυχίες.

Όσοι στο δρόμο του μπήκαν κατάλαβαν ότι αυτός είναι δύσκολος, γιατί πέρα από το να έχεις καλούς παίκτες και προπονητές (που έμαθαν ή μιμήθηκαν τον Ζοτς) χρειαζόταν και μια νοοτροπία που δύσκολα κοπιάρεται: την συναντούσες εκεί και μόνο. Στο κάστρο του ΟΑΚΑ!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News