Γκατσίνοβιτς: Το παρασκήνιο και τα λεφτά της μεταγραφής στην ΑΕΚ

Ανακοινώθηκε ο νέος προπονητής του... Γκατσίνοβιτς!

Πώς η ΑΕΚ κινήθηκε και… έκλεψε από τον Παναθηναϊκό τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς!

Σύμφωνα με όσα γράφει το sdna.gr:

Κάθε μεταγραφική ιστορία κρύβει μέσα αρκετά παρασκήνιο. Στην επικείμενη απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την ΑΕΚ όμως, υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή αυτήν τη μεταγραφή: φλερτ πολλών μηνών, επαφές στα κρυφά, ρελάνς σε ανταγωνιστική ομάδα και βέβαια ένας παίκτης που χρειάζεται πολύ η ΑΕΚ. Οι εξελίξεις «έτρεξαν» εδώ και ημέρες, η Ενωση τα έχει βρει σε όλα με τον παίκτη και απομένει – ίσως και μέσα στην ημέρα – η επισημοποίηση της συμφωνίας με τη Χοφενχάιμ.

Πρώτο σημείο κλειδί στην ιστορία, η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει δει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ και πέραν των όσων έβλεπε στην ομάδα του, παρακολουθούσε και τους αντιπάλους. Από τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει και τον είχαν εντυπωσιάσει, ήταν ο 27χρονος Σέρβος που είχε αποκτηθεί ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο. Όταν τέθηκε η προοπτική απόκτησης του, ο Αλμέιδα έδειξε ενθουσιώδης και μάλιστα είχε άμεση επαφή με τον Γκατσίνοβιτς, προκειμένου να τον πείσει για την προοπτική της ΑΕΚ.

Οι σχέσεις της ΑΕΚ με τον Μαλένοβιτς

Ο,τι δηλαδή είχε επιχειρήσει και πέτυχε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο. Τότε ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε καταφέρει να «ψήσει» τον Γκατσίνοβιτς να έρθει στον Παναθηναϊκό, έστω και με εξάμηνο δανεισμό και δίχως να περιλαμβάνεται καμία συγκεκριμένη οψιόν για την απόκτηση του. Κίνηση που μπορεί να βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό στην επίτευξη των στόχων του, αλλά αποδείχτηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για το μέλλον.

Η ΑΕΚ εδώ και καιρό διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ατζέντη του Γκατσίνοβιτς, Μίλος Μαλένοβιτς. Πρόκειται για τον μάνατζερ που το περασμένο καλοκαίρι έφερε στην ΑΕΚ, Τσούμπερ και Γέβτιτς, ενώ πρωταγωνίστησε και στην αγορά του Ελβετού από την Αιντραχτ Φρανκφούρτης. Η υπόθεση Γκατσίνοβιτς θα μπορούσε να «τρέξει» για την ΑΕΚ και τον Γενάρη, αλλά τότε δόθηκε προτεραιότητα στον Μπαλάντα – πάλι με εμπλοκή Μαλένοβιτς, που είχε ως πελάτη τον προπονητή της Μπριζ – και έτσι δεν προχώρησε η διαδικασία.

Ο Μαλένοβιτς πήρε την έγκριση από την ΑΕΚ να προχωρήσει το θέμα Γκατσίνοβιτς, αφού ο Παναθηναϊκός είχε δείξει δυστοκία στην υποβολή μιας πρότασης που θα δελέαζε πραγματικά τους Γερμανούς της Χόφενχαιμ. Η ΑΕΚ δουλεύει για την απόκτηση του παίκτη με ποσό στα οικονομικά στάνταρ που δόθηκαν και για τον Τσούμπερ και είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθεί η χρυσή τομή κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ που ζητούν οι Γερμανοί.

Το συμβόλαιο του Γκατσίνοβιτς και ο Πινέδα

Οσον αφορά το συμβόλαιο του Γκατσίνοβιτς, υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Βέβαια, θα πρόκειται για μια υπέρβαση της ΑΕΚ, καθώς στη Χόφενχαιμ ο Σέρβος λάμβανε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο και είχε δέσμευση για ακόμα δύο σεζόν. Κάτι που σημαίνει, πως η ΑΕΚ κινείται σε αυτό το ποσό προκειμένου να πείσει τον Γκατσίνοβιτς, αλλά έτσι κι αλλιώς υπήρχε η σκέψη πως φέτος οι επενδύσεις θα έπρεπε να γίνουν μεσοαμυντικά.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες μεταγραφικές υποθέσεις που δουλεύει η ΑΕΚ για χαφ, αυτές δεν επηρεάζονται σε καμία περίπτωση από τον Γκατσίνοβιτς. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε τρεις κινήσεις για τη μεσαία γραμμή, καθώς υπάρχει και ποσοτικό έλλειμμα. Κάτι που σημαίνει, ότι παραμένει «ζωντανή» για την ΑΕΚ η υπόθεση του Πινέδα και δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση από τον Γκατσίνοβιτς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News