Για την... υπέρβαση: Δύο «killers» στη λίστα του Γιοβάνοβιτς

Για την... υπέρβαση: Δύο «killers» στη λίστα του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ξεχωρίσει δύο «killers» για τη θέση του επιθετικού, σε περίπτωση που αποχωρήσει κάποιος εκ των Μακέντα ή Καρλίτος. 

Οι Ισάκ Μπελφοντίλ και Φακούντο Φερέιρα είναι δύο πανάκριβες περιπτώσεις, που θα έδιναν, όμως, στον Παναθηναϊκό αυτό που αναζητεί, το εύκολο γκολ.

Σύμφωνα με το newspao.gr, αμφότεροι βρίσκονται στη λίστα του Σέρβου προπονητή του Παναθηναϊκού, αλλά, μόνο για ώρα… ανάγκης. Και αυτό, διότι πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους Μακέντα και Καρλίτος και κατά πόσο θα «ανοίξει» το μπάτζετ για μεταγραφές.

Ο 29χρονος Αλγερινός σταρ θα μπορούσε να αποτελέσει αναμφισβήτητα το «μπαμ» του καλοκαιριού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να κοντράρει από τη νέα περίοδο στα ίσα τον Ελ Αραμπί. Μια «μηχανή» του γκολ, που εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποκτήσει, μόνο αν έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη (το market value του είναι στα 5 εκατ. ευρώ).

Τη σεζόν που πέρασε, ο Μπελφοντίλ έκανε κακή χρονιά στη Χοφενχάιμ με μόλις 1 γκολ σε 15 εμφανίσεις. Την πρώτη του χρονιά στην Bundesliga το 2018-2019 σημείωσε 16 γκολ και 5 ασίστ σε 28 εμφανίσεις, αλλά έκτοτε, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 2016-2017, όταν και έβαλε στο βελγικό πρωτάθλημα με την Σταντάρ Λιέγης, 11 γκολ και 5 ασίστ σε 25 ματς.

Στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Κλερμόν U19, Λιόν, Μπολόνια, Ίντερ, Πάρμα, Λιβόρνο, Μπανίγιας και Βέρντερ Βρέμης.

Εξίσου ποιοτικός είναι και ο Φακούντο Φερέιρα (με χαμηλότερο value στα 2 εκατ. ευρώ), ο οποίος βρήκε μια φορά δίχτυα φέτος, στη La Liga σε 13 συμμετοχές με τη Θέλτα. Ο 30χρονος Ιταλοαργεντινός φορ έχει παίξει στις Μπάνφιλντ, Βέλες, Σάρσφιλντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Νιούκαστλ, Μπενφίκα και Εσπανιόλ.

Έφτασε μέχρι την Αργεντινή U20 (5 γκολ σε 20 συμμετοχές), στην Ουκρανία είχε κάνει «όργια» τη διετία 2016-2018 με 33 γκολ (!) και 4 ασίστ σε 42 ματς, αλλά στην Ισπανία δείχνει πως τα έχει βρει «μπαστούνια». Είναι πιθανή η αποχώρησή του από το «Μπαλαϊδος».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News