Έστω... χαμογέλασαν!

Έστω... χαμογέλασαν!

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού συνοδεύτηκε από τις γνωστές… «χτυπητές» αδυναμίες και έλλειψη νοοτροπίας νικητή, ας είναι και έτσι, δεν λες «όχι» σε μια ισοφάριση από… το πουθενά με τον Μακέντα, ειδικότερα σε ένα παιχνίδι που άξιζες να το κερδίσεις. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που ακολούθησαν οι αλλαγές προπονητή και τεχνικού διευθυντή, να «φυσήξει» άλλος άνεμος στο Κορωπί. Ο Συλαϊδόπουλος είδε τη θετικότητα καθ’όλη τη διάρκεια της δικής του «μεγάλης» εβδομάδας, οπότε, το Τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε σωστά τη διακοπή.

Τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός πρέπει να «χτυπάει» από το ξεκίνημα. Μόνος του έβαλε τους Κρητικούς στο παιχνίδι. Και δύο φορές, μάλιστα, στο ενενηντάλεπτο. Την πρώτη, μετά τη σωρεία ευκαιριών στο πρώτο 20λεπτο και κυρίως την υπεροχή του στο χορτάρι. Τη δεύτερη μετά το χαμένο πέναλτι του Μακέντα στο β’ ημίχρονο και το τετ α τετ του Χατζηγιοβάνη με τον Βάτερμαν.

Η παρολίγον… νέα «αυτοχειρία» του Παναθηναϊκού μας φέρνει και την πρώτη αντίδραση της ομάδας, όταν μένει πίσω στο σκορ, έστω κι αν το γκολ μπήκε σχεδόν σε «νεκρό» χρόνο ύστερα από τέσσερις κεφαλιές! Το Τριφύλλι παίρνει το «Χ» και λέει και «ευχαριστώ», στο σημείο που μόνο του «οδήγησε» το ματς!

Οι πράσινοι πρέπει να βρουν την ταυτότητά τους. Η συγκομιδή των δύο πόντων (όπως και πέρυσι) σε τέσσερις αγώνες είναι φτωχή, το -11 από τον Άρη και την κορυφή δείχνει πολλά παραπάνω για το πόσο χαμηλά έριξαν τους εαυτούς τους άπαντες στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι το… ένα.

Το… άλλο είναι το μίνι «ΚΑΤ» που έχει δημιουργηθεί στο «Γ. Καλαφάτης». Ο Βιγιαφάνιες αγνοείται, ο Αϊτόρ ήταν μέχρι πρότινος στα «πιτ» (δεν αγωνίστηκε σήμερα), ο Σαβιέρ εκτός, το ίδιο και ο Χουάνκαρ, το ίδιο και ο Αγιούμπ, στον «πάγο» με το… καλημέρα ο Αντονίτο. Πού είναι ο Χατζηθεοδωρίδης, αναρωτιέται κανείς…

Υ.Γ Εάν ένας παίκτης έπρεπε να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό, αυτός ήταν ο Καρλίτος. Για έναν φορ με… νεύρο, όπως ο Ισπανός, θα παίξει μεγάλο ρόλο η απαλλαγή του από την πίεση του «στράικερ» που πρέπει να βρει οπωσδήποτε δίχτυα!

Υ.Γ 2 Άλλο ένα παιχνίδι που αναδεικνύει τη σημαντικότητα της μεταγραφής ενός παίκτη σαν τον Μαουρίσιο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News