Ένα ολοκληρωτικό... restart στην καριέρα του Τζεντίλε

Ένα ολοκληρωτικό... restart στην καριέρα του Τζεντίλε

Χθές, ο Ιταλός φόργουορντ  πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τον Εξάστερο. Τα 18 λεπτά του στο παρκέ κόντρα στο Ρέθυμνο, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά να δείξουν τι μπορεί να προσφέρει στο Τριφύλλι ο 24χρονος. Γράφει ο Χρήστος Καλαμάρας.

 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο πως αντιλήφθηκαν όσοι γνωρίζουν έστω ελάχιστα τον Τζεντίλε και παρακολούθησαν την χθεσινή αναμέτρηση: η τεράστια αλλαγή παιχνιδιού του. Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά των προηγούμενων ετών της καριέρας του Ιταλού, ο τίτλος του σκόρερ δείχνει ικανός να τον περιγράψει. Ωστόσο αυτή η εμφάνιση του δημιουργεί σε πολλούς ερωτηματικά. Διότι όταν έχεις έναν παίκτη-σκόρερ με 2 πόντους σε 18 λεπτά, είναι μια αλλαγή που σίγουρα σε απογοητεύει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η εν λόγω αλλαγή θα πρέπει να χαροποιεί τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Στα πεντέμισι χρόνια του Αλεσάντρο στο Μιλάνο, ο ρόλος του ήταν σίγουρα αυτός του ηγέτη-σκόρερ. Ειδικά μετά το καλοκαίρι του 2014, οι αριθμοί πόντων του 21χρονου τότε Τζεντίλε, εκτοξεύθηκαν. Αυτό τον οδήγησε στο να προσπαθήσει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους αριθμούς του, κερδίζοντας τον τίτλο του ball hoger έχοντας μόλις 2 ασίστ  ανά αγώνα. Αυτή η περίσσεια αυτοπεποίθηση του, διατάραξε την χημεία της ομάδας και την σχέση του με τον Ρέπεσα, οδηγώντας τον στην έξοδο.

Έτσι επιστρέφουμε πίσω στην χθεσινή αναμέτρηση. Όλη η εικόνα του Αλεσάντρο στο παρκέ έδειχνε μεγάλη όρεξη για συνεργασία. Προτιμούσε να μοιράσει στους συμπαίκτες του εύκολες ασίστ, παρά να πάρει βεβιασμένες προσπάθειες, για να ανεβάσει τους πόντους του. Αυτή είναι η διάθεση ενός παίκτη, ο οποίος ενδιαφέρεται περισσότερο για το κοινό καλό της ομάδας, παρά για την προβολή του.

Συνοψίζοντας λοιπόν, ο Τζεντίλε δείχνει να έχει  καταλάβει δύο βασικά πράγματα. Το ένα είναι ότι ήρθε σε μια ομάδα με βαριά φανέλα, στελεχωμένη από παίκτες που λειτουργούν σαν σύνολο και όχι ως μονάδες. Το δεύτερο, είναι ότι πλέον δεν είναι το “πρώτο βιολί” της ομάδας, κάτι που τον οδηγεί στο ομαδικό στυλ παιχνιδιού, με περισσότερες πάσες και κίνηση στον χώρο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Πασκουάλ δεν πρόκειται να χαραμίσει το αναμφισβήτητο ταλέντο του στο σκοράρισμα. Ετοιμαστείτε να δείτε πολλά ωραία συστήματα με τελικό αποδέκτη τον 24χρονο, καθώς και πολλά κρίσιμα σουτ στο τέλος των αγώνων. Αν η παρουσία του Ιταλού στο ΟΑΚΑ συνεχιστεί όπως ξεκίνησε σήμερα, η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό μόνο καλά μπορεί να αποφέρει. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Πράσινους.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News