«Εμφανίζονται» ή... καίγεται η χρονιά!

«Εμφανίζονται» ή... καίγεται η χρονιά!

Η αποτυχία του Παναθηναϊκού να διεκδικήσει το Σούπερ Καπ έβγαλε στην επιφάνεια ότι λεγόταν ψιθυριστά τόσο καιρό, πως στην Ευρωλίγκα η ανηφόρα που έχει να διανύσει η ομάδα είναι πολύ μεγάλη.

Χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο τιμόνι, ο σχεδιασμός ήταν της τελευταίας στιγμής κι εκτάκτου ανάγκης, προσπάθησες να “ψαρέψεις” λαβράκια από τα κάτω ράφια. Δεδομένου πως το ταμείο είναι μείον δεν τα πήγες κι άσχημα αφού Σαντ Ρος, Νέντοβιτς είναι παιδιά που θα έπαιζαν βασικοί σε οποιαδήποτε τοπ ομάδα της διοργάνωσης.

Το τριφύλλι βγήκε στο παζάρι μονάχα με το brand και την δύναμη της φανέλας του για να δελεάσει παιδιά που ήθελαν να μετρήσουν δυνάμεις στο τοπ επίπεδο αλλά δεν είχαν σοβαρές προτάσεις από άλλες ομάδες. Πήγες και για μεγαλύτερο “ψάρι” (Λαπροβίτολα) μα η Ρεάλ έκανε…κόνξες, δεν μπορούσες να περιμένεις εσαεί τον Αργεντινό κι έφερες πίσω Καλαϊτζάκη, Μποχωρίδη που όμως ακόμα δεν είναι έτοιμοι να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με τα λεφτά που φύλαγες για τον Λαπροβίτολα πήρες ένα έμπειρο “τεσσάρι” σαν τον Ουάιτ, η δική του ισχνή παρουσία και το γεγονός ότι ο Κουβανός ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό είναι που σε κάνουν προβλέψιμο και δυσκίνητο αμυντικά σήμερα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων μέσα στη χρονιά, γιατί φαίνεται ότι κάτι θα χρειαστεί, πιθανόν και σύντομα.

Π.χ ο Πιερ Τζάκσον μετά από τα παιχνίδια στο Κάουνας δείχνει μπερδεμένος αφού μάλλον του έχει ζητηθεί να οργανώνει και να μην κοιτά το καλάθι, κάτι που τον ευνουχίζει μιας και ποτέ το παιδί δεν είχε στο ρεπερτόριό του την στρατηγική διαχείριση των ομάδων που έπαιξε. Σκόρερ είναι ο άνθρωπος και στα τελευταία παιχνίδια τον ψάχνουμε.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News