Έλειπε η "ιδέα" με Πογιάτος

Έλειπε η "ιδέα" με Πογιάτος

Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Ντάνι Πογιάτος υποχρεώθηκε να κατεβάσει μια ομάδα που αφενός έπρεπε να μονταριστεί και αφετέρου να πάρει αποτελέσματα.

Μια ομάδα με κάμποσους μικρούς κι άλλους τόσους ώριμους μπορεί να φτιαχτεί. Όμως για να πετύχει η συνταγή πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη ιδέα, να υπάρχουν νωρίς στην προετοιμασία οι παίκτες και να καταλήξει ο κόουτς πριν αρχίσει το πρωτάθλημα σε ποιους θα βασιστεί: στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε τίποτα από αυτά.

Προσπαθώντας να μην αδικήσει κανέναν και να πάρει ό,τι περισσότερο μπορούσε από όλους, ο Ισπανός επιχείρησε διά των πολλών αλλαγών μια αγωνιστική εγρήγορση. Στις πρώτες στροφές η ομάδα άλλαξε θέσεις στον Καρλίτος, στον Μακέντα, στον Πούγγουρα, στον Σαβιέρ, στον Μαυρομμάτη, πειραματιζόμενη διαρκώς στην άμυνα και στην μεσαία γραμμή!

Ο Πογιάτος πίστευε ότι οι παίκτες θα του ανταπέδιδαν την εμπιστοσύνη αλλά ουδείς “σκίστηκε” γι αυτόν μιας κι η φυσική κατάσταση ήταν προβληματική, το χειρότερο ήταν πως φάνηκε ότι πιο πολύ από τα τρεξίματα ή την εμπειρία έλειπε και η τακτική παιδεία: κατά κάποιο τρόπο ο κόουτς προσπαθούσε πιο πολύ και από μια ομάδα να φτιάξει ποδοσφαιριστές!

Το ακόμα πιο δύσκολο ήταν να βρει ιδανικό τρόπο χρησιμοποίησης σε παίκτες που επί των ημερών του δεν είχαν θέση, φάγαμε δυο μήνες να αναρωτιόμαστε σε ποιο πόστο ο Καρλίτος θα απέδιδε καλύτερα. Το πέρασμα του Ίβηρα από την χώρα μας ήταν συντομότατο μα η εργασία του στο Κορωπί υπήρξε διδακτική, μας έκανε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Αν θες να έχεις μια ομάδα φθηνή αποφάσισε σε ποιους θα βασιστείς νωρίς. Είναι προτιμότεροι ως ραχοκοκαλιά οι παίκτες με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος, από ξένους που πρέπει να προσαρμοστούν. Και για το τι θα κάνεις πρέπει ν’ αποφασίσεις πολύ νωρίς: ήδη από την προετοιμασία. Μετά, είναι τόσο καταπιεστική η εβδομάδα, που χρόνος δεν υπάρχει.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News