Eλάχιστοι οι Έλληνες που κάνουν για τον Παναθηναϊκό

Όταν δεν μπαίνουν τα... τρίποντα

Γίνεται πάλι ένας μικρός χαμός σχετικά με το ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει πρωτοκλασάτους Έλληνες στο μπάσκετ.

Θα αναλύσουμε το ρόστερ του Παναθηναϊκού και θα ψάξουμε να βρούμε το πόσο εύκολο είναι να βρει ο Παναθηναϊκός πρωτοκλασάτους Έλληνες. Γιατί, αν είναι να καταλήξουμε να πάρουμε Έλληνες…απλά για να πάρουμε, τότε καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε!

Οι ενεργοί Έλληνες στο φετινό ρόστερ είναι οι: Καλάθης, Μπουρούσης, Φώτσης, Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης και Παππάς.

Πάμε να τους δούμε. Ο Παππάς, επί Πασκουάλ, έχει βελτιωθεί αρκετά και έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό όπλο της ομάδας. Ο Μποχωρίδης έχει πολλούς τραυματισμούς και δεν έχει βρει ρυθμό. Ο Καλάθης δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί ή έστω να είναι βασικός του Παναθηναϊκού. Ο Μπουρούσης, που ήταν λογική μεταγραφική κίνηση μετά τα όσα έκανε πέρσι, με εξαίρεση μερικά ματς, δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Ο Φώτσης, στα 36 του, δεν έχει τις αντοχές που είχε κάποτε και τέλος, ο Χαραλαμπόπουλος, είναι μία πονεμένη ιστορία που κοντεύει να εξελιχθεί σε “αιώνιο ταλέντο”.

Πάμε να δούμε τώρα τους υπόλοιπους “πρωτοκλασάτους” Έλληνες. Φυσικά, αυτόματα βγαίνουν από την συζήτηση οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Κουφός που δεν μετακομίζουν από το ΝΒΑ. Οι Παπανικολάου και Πρίντεζης αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, άρα προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να τους δούμε στα “πράσινα”. Τον Σλούκα προσπάθησε να τον φέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ωστόσο -και λόγω ότι έπαιξε αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό- εκείνος αρνήθηκε ευγενικά και πήγε στην Φενέρ, που είχε και καλύτερο πλάνο από εμάς. Να σημειωθεί πως ο Δημητρής Γιαννακόπουλος του έδινε μεγαλύτερο συμβόλαιο από τους Τούρκους. Φυσικά, παίκτες όπως οι Περπέρογλου και Σπανούλης δεν μπαίνουν επίσης στην συζήτηση.

Ο Νίκος Ζήσης και ο Κώστας Καϊμακόγλου αποτελούν ερωτηματικά λόγω της ηλικίας τους, καθώς και οι δύο είναι στα 34 τους.

Άρα με τι μένουμε; Με αξιόπιστες λύσεις για τον πάγκο ή μελλοντικά projects. Μάντζαρης (μένει ελεύθερος το καλοκαίρι), Μαυροκεφαλίδης και οι Ντόρσει – Όγκαστ που δεν είναι Έλληνες ωστόσο έχουν (ή θα έχουν) στην κατοχή τους ελληνικό διαβατήριο.

Ντέρμπι σε Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία! Όλα τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ εντελώς δωρεάν!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News