Ποιο πρότζεκτ; Ο Παναθηναϊκός!

Ποιο πρότζεκτ; Ο Παναθηναϊκός!

Στις συζητήσεις του Αντρέα Στραματσόνι με τους διευθυντές του Παναθηναϊκού-, Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, όλες τις προηγούμενες ημέρες, υπήρχε μία κρίσιμη λεπτομέρεια.

Κάτι που πιθανότατα αρχικά, ο Ιταλός τεχνικός είχε στο μυαλό του ως σκόπελο στην προσεχή μεταγραφική δραστηριότητα, αλλά όταν έφτασε να το συζητήσει ενώπιον του προέδρου και μεγαλομετόχου Γιάννη Αλαφούζου, τους είχε σύμφωνους και ζωηρούς συμπαραστάτες.

[ads2]

Η ξεκάθαρη θέση του συνοψίζεται στα εξής: η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών είναι ένα απαραίτητο πρόγραμμα για τις “πράσινες” υποδομές, δεν μπορεί όμως να είναι κομμάτι της εξέλιξης της πρώτης ομάδας και της επανόδου της στην κορυφή. Αυτό απαιτεί στοχευμένες προσθήκες έτοιμων ποδοσφαιριστών. Όχι μεγάλης ηλικίας, αλλά δυνατοτήτων και προοπτικών.

Εφ” όσον υπάρξει κάτι εξαιρετικό από την “πράσινη” ακαδημία, τότε θα ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα και θα επενδύει ο σύλλογος στην εξέλιξή του, αλλά δεν θα αποτελέσει απλά αλτήρα για την χρηματιστηριακή τους αξία. Ιδιαίτερα στο περιορισμένο αριθμητικά ρόιστερ των 24-25 ποδοσφαιριστών που ζητάει ο Στραματσόνι.

Έτσι, ενάμιση μήνα μετά την παρουσίασή του ως του τεχνικού που “επελέγη βάσει του πρότζεκτ που έχει η ομάδα” (Τ. Φύσσας) και “ανθρώπου που θα μπορέσει να συνεχίσει τη φιλοσοφία της ομάδας, η οποία είναι να αναδείξει νέους παίκτες και με άλλους έμπειρους να διακριθεί και να κατακτήσει τίτλους” (Γ. Αλαφούζος), τα δεδομένα αλλάζουν και βρίσκουν πέντε προσφάτως φερέλπιδες στην πόρτα της εξόδου.

Ποιοι φεύγουν
Ο Χρήστος Δώνης που τοποθετήθηκε στις διαπραγματεύσεις με τον Πανιώνιο για τον Μπουμάλ ως πιθανό έμψυχο αντάλλαγμα δεν δέχεται να παραχωρηθεί ως δανεικός και οι πληροφορίες λένε ότι με την επιστροφή του πατέρα του, Γιώργου, στην Αθήνα για τις εορτές των Χριστουγέννων, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζου για τη λύση του συμβολαίου του (τριετές, υπεγράφη μόλις το καλοκαίρι).

Οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Διαμαντής Χουχούμης είναι μεταξύ των παικτών που καλείται να επιλέξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά αμφότεροι αναμένεται να εγκαταλείψουν το Κορωπί, είτε ως δανεικοί, είτε ως ελεύθερη μεταγραφή.

Και το ίδιο ισχύει και για τους Αναγνωστόπουλο, Σταματάκη, που επίσης βρίσκονται εκτός πλάνων, πριν ακόμη την έλευση Στραματσόνι, αλλά δεν βρήκαν νέα στέγη στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Κάποιους δεν είχε καν τη δυνατότητα να παρακολουθήσει, άλλους τους απέρριψε και η ουσία είναι ότι δεν θα μακροημερεύσουν υπό τις οδηγίες του Ιταλού και των συνεργατών του.

Και δεν είναι οι μόνοι
Στη λίστα των νεαρών υπό παραχώρηση παικτών βρίσκεται και ο Νίκος Μαρινάκης που δεν κατάφερε να πείσει την προπονητική ομάδα για μία θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στην πόρτα της εξόδου είναι και ο Χρήστος Μπούρμπος που ήδη συζητάει τις λεπτομέρειες λύσης του συμβολαίου του.

Το όνομα-έκπληξη όμως φαίνεται πως είναι ο Σωτήρης Νίνης, που σύμφωνα με τον Στραματσόνι δεν έχει τα στοιχεία που εκείνος επιθυμεί για τον επιτελικό μέσο, ενώ τον βαθμολογεί πολύ χαμηλά και σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα να προσαρμοστεί στα “θέλω” του στο εγγύς μέλλον.

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, ώστε να υπάρξει σύντομα πρόταση αγοράς του; Αυτό το γνωρίζουν μόνο ο ίδιος και ο εκπρόσωπός του, αν και στη διάρκεια της προεδρίας Αλαφούζου, η συντριπτική πλειοψηφία των αποχωρούντων επέμεινε στη λύση της συνεργασίας, που στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύτηκε και από αποζημίωση…

Ο αντικαταστάτης του θα προέλθει από το Καμπιονάτο. Υπάρχουν δύο ονόματα στη λίστα επιθυμιών του Στραματσόνι, έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία εκ μέρους του και ο κατ” αρχάς σχεδιασμός προβλέπει δανεισμό (6μηνο ή ενάμιση χρόνου), με οψιόν αγοράς.

Μετά την απόκτηση Μπουμάλ, ο κεντρικός μέσος και το δεξί μπακ είναι οι θέσεις στις οποίες προβλέπεται άμεση ενίσχυση, με τον Γενς Βέμερ να παραμένει στο ρόστερ, αλλά στην προοπτική ότι θα αποτελέσει εναλλακτική λύση αυτού που θα αποκτηθεί.

Η πώληση Καρέλη
Πολλά βεβαίως θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη στην υπόθεση παραχώρησης του Νίκου Καρέλη, που βρίσκεται περισσότερο από ποτέ σε τροχιά εξόδου και μάλιστα με ιταλική “σφήνα” στη λίστα των ενδιαφερομένων, που δεν έχει να κάνει με το νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού, αλλά το πρόσφατο ολιγοήμερο ταξίδι του εκπροσώπου του, Χρήστου Γάτση, σε Ρώμη και Μιλάνο.

Η Παλέρμο είναι η ομάδα που ήρθε να προστεθεί στους “μνηστήρες”, με τις πληροφορίες που θέλουν ανθρώπους της να έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Αντρέα Στραματσόνι για περαιτέρω λεπτομέρειες, να μην επιβεβαιώνονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Και στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Νίκου Καρέλη έχει απαντήσεις ο Ιταλός τεχνικός του “τριφυλλιού”, αλλά επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και προ της έλευσης Στραματσόνι (το καλοκαίρι ήταν και πάλι ζωηρό το ενδιαφέρον αγοράς του), οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι.

Ο Στραματσόνι δεν αναχώρησε για την Ιταλία με την ευκαιρία των εορτών, αλλά παραμένει στην Αθήνα και συνεχίζει τις επαφές του με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Εάν κι εφ” όσον κριθεί απαραίτητο να ταξιδέψει στην πατρίδα του ώστε να έχει εκ του σύνεγγυς επαφές, θα γίνει χωρίς καθυστέρηση. Διαφορετικά θα αναλάβει απευθείας ο Λεωνίδας Βόκολος το διαδικαστικό μέρος.

prasinanea.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr