Δήλωση - αποκάλυψη: «Όνειρο του Αλ Ταμάρι να παίξει... στον Παναθηναϊκό!»

Δήλωση - αποκάλυψη: «Όνειρο του Αλ Ταμάρι να παίξει... στον Παναθηναϊκό!»

Ο «θρύλος» της Κλαμπ Μπριζ και πρώην προπονητής του Αλ Ταμάρι στην εθνική Ιορδανίας, Βίταλ Μπόρκελμανς αποθεώνει τον Μούσα Αλ Ταμάρι στο SDNA. «Τον θέλουν πολλές ομάδες, αλλά προτιμά την Ελλάδα. Γρήγορος, τεχνίτης εξτρέμ, έχει κάνει μεγάλη πρόοδο».

Αναλυτικά:

Κόουτς, σε τι επίπεδο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αλ Ταμάρι;

«Είναι πλέον από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος στο Βέλγιο. Πρόκειται για εξτρέμ υψηλής κλάσης που αγωνίζεται από τα δεξιά.

Μεγάλο προσόν του η ταχύτητα και η άψογη τεχνική κατάρτιση του. Διαθέτει πολύ καλό αριστερό πόδι και εκρηκτικότητα. Πάντα μου θύμιζε τον Άριεν Ρόμπεν. Έχει δουλέψει πολύ στο σώμα του, κάτι που του είχα ζητήσει στην εθνική Ιορδανίας για να πάει ακόμα πιο ψηλά. Νομίζω πως ταιριάζει περισσότερο σε σύστημα 4-3-3».

– Έχεις μιλήσει μαζί του για το επόμενο βήμα της καριέρας του;

«Έχουμε συζητήσει και γνωρίζω πόσο θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα, μολονότι έχει προτάσεις από Ναντ και Κλαμπ Μπριζ. Του αρέσει πολύ η χώρα σας και είναι όνειρο του να αγωνιστεί εκεί. Έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια όπου αγωνίζεται στη Λέουβεν. Ήξερα πως θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο».

-Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα όπου υπάρχει πίεση και κάνει πρωταθλητισμό. Θεωρείς πως μπορεί να ανταποκριθεί;

«Είτε παίξει στην Κλαμπ Μπριζ, είτε στη Ναντ ή τον Παναθηναϊκό καλείται να ανταποκριθεί σε υψηλές απαιτήσεις. Πρόκειται για τρεις σημαντικούς συλλόγους, ο καθένας στη χώρα του. Οπότε από την στιγμή που έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο δεν ανησυχώ για το εάν θα καταφέρει να προσαρμοστεί και να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό εάν συνεχίσει εκεί την καριέρα του».

– Θυμάμαι στο παρελθόν, υποστήριζες πως πρέπει να βελτιώσει την φυσική κατάσταση του και να αυξήσει τον μυϊκό του όγκο εάν θέλει να κάνει καριέρα στην Ευρώπη.

«Αυτό που του έλειπε ήταν η δύναμη, αλλά δουλεύει σκληρά και καλύπτει και αυτό το κομμάτι. Είναι πλέον πιο δυνατός και γυμνασμένος με πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή που είχα στην εθνική Ιορδανίας. Άλλωστε για να ξεχωρίσεις στο βελγικό πρωτάθλημα πρέπει να τρέχεις πολύ.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με φανατικούς οπαδούς. Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία του Παναθηναϊκού, αφού ως ποδοσφαιριστής τον είχα αντιμετωπίσει με την Κλαμπ Μπριζ τέσσερις φορές. Βρίσκεται στο σωστό επίπεδο για να ξεχωρίσει ο Αλ Ταμάρι».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News