Δικαίωση Στραματσόνι ο Μέστο!

Δικαίωση Στραματσόνι ο Μέστο!

O Τζιαντομένικο Μέστο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και αν μη τι άλλο το πρώτο δείγμα γραφής του 33χρονο δεξιού μπακ ήταν θετικότατο!

Όταν «έσκασε» η μεταγραφή του Μέστο στον Παναθηναϊκό υπήρχε ένα σημείο στο «βιογραφικό» του που δημιουργούσε προβληματισμό: δεν είχε παίξει ούτε ένα ματς το τελευταίο εξάμηνο.

[ads2]

Ήταν δίχως ομάδα και κατ’ επέκταση μακριά από την αγωνιστική δράση. Ο Αντρέα Στραματσόνι, όμως, επέμενε για την απόκτησή του. Έβαζε το χέρι του στη φωτιά για τον συμπατριώτη του και το «τριφύλλι» τον έντυσε στα πράσινα για τους επόμενους 18 μήνες.

Ένα ματς δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο, αλλά μετά την εμφάνιση του 33χρονου μπακ απέναντι στην Καλλονή ο Αντρέα Στραματσόνι μπορεί να αρχίσει να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του. Ο Μέστο έδειξε ότι είναι… κανονικό μπακ!

Ο Παναθηναϊκός έχει «καεί» στη συγκεκριμένη θέση και ούτε ο Γενς Βέμερ έδειχνε ικανός να λύσει το πρόβλημα. Ο Γερμανός ήρθε το καλοκαίρι από την Bundesliga, αλλά οι εμφανίσεις του δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι «πράσινοι». Και μετά το ντεμπούτο του Μέστο o πρώην άσος της Χόφενχαϊμ μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί με την επιλογή του… μπακ απ.

Ο Μέστο σε καμία περίπτωση δεν θύμισε ποδοσφαιριστή που έχει να αγωνιστεί από τον Μάιο! Ξεκίνησε βασικός, «έβγαλε» με άνεση όλο το ματς και ακόμα και στα τελευταία λεπτά έκανε… κούρσες από τα δεξιά δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση!

Σε τακτικό επίπεδο ο 33χρονος μπακ ήταν πολύ καλός. Κράτησε τη θέση του, δεν «έφαγε» φάσεις από την πλευρά του και έδειξε να έχει προσαρμοστεί άμεσα. Όποτε του δόθηκε η ευκαιρία ανέβηκε για να βοηθήσει στη δημιουργία και είναι δεδομένο πως σε κάθε ματς θα βρίσκεται όλο και καλύτερα με τους συμπαίκτες του και ιδιαίτερα με τον Μπουμάλ και τον Αμπέντ που είναι στην πλευρά του.

Συγκριτικά με τα πλάγια μπακ που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό ο Μέστο δείχνει τη δεδομένη στιγμή να αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση και μάλλον θα αποτελέσει ένα… κερδισμένο στοίχημα για τον Στραματσόνι, αν και θα πρέπει να τον «τσεκάρουμε» και με πιο δυνατούς αντιπάλους!

sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News