Δεν είναι για… γκρίνια, αλλά ούτε για… ωχαδερφισμό!

Δεν είναι για… γκρίνια, αλλά ούτε για… ωχαδερφισμό!

Στην Ελλάδα των… άκρων, δεν είναι περίεργο την μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκός να είναι φαβορί για το Πρωτάθλημα και την άλλη να είναι για το εκτελεστικό απόσπασμα.

Η ήττα σ’ ένα φιλικό ειδικών συνθηκών, όπως ήταν αυτό με την Ομόνοια, δεν είναι λόγος ισοπεδωτικής κριτικής, αλλά ούτε και ένα αδιάφορο σημάδι.

[ads2]

Ακούγοντας τις δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι θα έλεγα ότι ο Ιταλός προφανώς δεν θέλει να βγάλει προς τα έξω πανικό. Και λογικό μου φαίνεται εν όψει Μπρόντμπι…

Διότι εάν τα εννοεί όσα είπε, προφανώς και προσεγγίζει λανθασμένα αυτό το… δώρο της Ομόνοιας. «Μερικές φορές, αυτό συμβαίνει. Αυτός δεν είναι ο πραγματικός Παναθηναϊκός. Πάντως, δεν ανησυχώ. Σε λίγες μέρες θα δείτε τον πραγματικό Παναθηναϊκό. Είναι πολύ σημαντικό να ξεχάσουμε αυτό το ματς, καθώς στο επόμενο θα δείτε τον πραγματικό Παναθηναϊκό», ήταν κάποιες από τις δηλώσεις του Ιταλού.

Όσο επικίνδυνη είναι η μόνιμη γκρίνια και η ισοπέδωση, άλλο τόσο είναι ο ωχαδερφισμός. Διότι ο Παναθηναϊκός έδειξε κάποιες αδυναμίες, τηρουμένων πάντα των συνθηκών. Και αυτές χρίζουν προσοχής διότι δεν είναι απίθανο να συμβεί σε κάποια ματς να μην μπορούν ν’ αγωνιστούν Μολέδο, Ζέκα και Μπεργκ!

Παραπάνω μίλησα για… δώρο, αφού όσο βαριά και εαν ήταν η ήττα, καλό είναι που και που να έρχεται μια (ευτυχώς ανώδυνη) σφαλιάρα και να μάς φέρνει στα ίσα μας. Γενικώς…

Διότι έχω την αίσθηση ότι αρκετοί ονειροβατούσαν τις τελευταίες εδομάδες, μετά την πρόκριση επί της άσημης ΑΙΚ.

Συμφωνώ με όσους λένε ότι βάσει των συνθηκών αυτό το φιλικό δεν πρόσθεσε κάτι στο δημιουργικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, ωστόσο θεωρώ ότι έδωσε μια χρυσή ευκαιρία στον Στραματσόνι να δει πράγματα που θα πρέπει να διορθώσει μέσα στη σεζόν.

Επαναλαμβάνω κατ’ εμέ αυτή η ήττα από την Ομόνοια δεν είναι λόγος ενός νέου κύκλου κριτικής στον Παναθηναϊκό, φτάνει να μην την αντιμετωπίσουν ως ένα τυχαίο γεγονός.

Διότι πλέον είναι ένα σημείο αναφοράς…

Για την αμυντική λειτουργία, την περίφημη τριπλέτα, τις δυνάμεις κάποιων ποδοσφαιριστών, το δημιουργικό κομμάτι, πολλά πολλά που έχουν μεγαλύτερη αξία για το τεχνικό επιτελείο και πολύ μικρότερη για όλους εμάς…

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News