Χρονόπουλος στο Newspao: «Αυτά μου είπε ο Αλαφούζος, αγαπάει τον Παναθηναϊκό!»

Χρονόπουλος στο Newspao: «Αυτά μου είπε ο Αλαφούζος, αγαπάει τον Παναθηναϊκό!»

Ο Σπύρος Φλώρος συνομίλησε με τον ιδρυτή του PAOCHICAGO Διονύσιο Χρονόπουλο και σας παρουσιάζει μια εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με σκοπό να μάθετε όλα όσα χρειάζονται για την εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στην Αμερική.

Καλησπέρα Διονύση, πες μας λίγα πράγματα για το ΠΑΟ ΣΙΚΑΓΟ:

Καλησπέρα, βρίσκομαι στο Σικάγο και προσπαθώ να εκπροσωπώ την μεγάλη μου αγάπη τον Παναθηναϊκό στην Αμερική. Δημιούργησα το ΠΑΟ ΣΙΚΑΓΟ επειδή αγαπώ το Τριφύλλι και θέλω να είμαι όσο πιο κοντά μπορώ. Ξεκίνησα την προσπάθεια μου μαζί με τον πατέρα μου ο οποίος με έχει στηρίξει σε όλα πριν 3 χρόνια. Αυτή η ακαδημία σημαίνει πολλά για εμένα και θέλω ο γιος μου να μεγαλώσει μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Πες μας λίγα πράγματα για το Πρωτάθλημα της Αμερικής και που συμμετέχει η ακαδημία του Παναθηναϊκού:

Συμμετέχουμε στην Δ’ Εθνική και δυστυχώς δεν υπάρχει άνοδος χωρίς να πληρώσεις. Οι ομάδες ανεβαίνουν ανάλογα με τα λεφτά που θα δοθούν. Για παράδειγμα για να συμμετάσχεις στο MLSπρέπει να πληρώσεις 300 εκ ευρώ. Εμείς έχουμε συμμετάσχει στο NPSL όπου εκεί έχουν παίξει οι Πελέ και Ραούλ! Από κει και πέρα οι 2 πρώτοι μπορούν να συμμετάσχουν στο Κύπελλο της Αμερικής και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας.

Πάμε τώρα στην ομάδα:

Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς παίκτες από διάφορες χώρες. Έχουμε παίκτες από την Κύπρο που έπαιζαν στον ΑΠΟΕΛ, στην ΑΕΚ, από Γερμανία και Ισπανία και έχουμε κάνει ένα εξαιρετικό σκάουτινγκ για φέτος. Επίσης έχουμε πολλά Ελληνόπουλα τα οποία είναι εδώ με υποτροφίες και έχουν παίξει στην Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο κυρίως στην Β και την Γ εθνική. Στόχος να φέρουμε περισσότερους παίκτες αλλά και να δώσουμε παίκτες. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον Παναθηναϊκό Β’ που ξέρουμε ότι υπάρχει πολύ καλό υλικό. Σκεφτείτε κάθε χρόνο πολλοί παίκτες γίνονται draft στο MLS.

Ποιος είναι ο προπονητής της ομάδας;

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Κατσαρός. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος. Έχει παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στην Ελλάδα 10 χρόνια και έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες. Είναι πολύ σεβαστός και άψογος επαγγελματίας και εννοείται ότι πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτόν.




Αγαπάς πολύ τον ΠΑΟ και φαίνεται αυτό:

Ότι έχω δημιουργήσει το έχω κάνει μαζί με την οικογένεια μου. Τρέχουμε το project μαζί με τον πατέρα μου και είμαστε υπερήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει.

Έχεις έρθει σε επικοινωνία με πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού;

Έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Γιώργο Καραγκούνη και μιλάμε συχνά. Μάλιστα στον Σισέ έχουμε κάνει πρόταση να έρθει να παίξει στην ομάδα αλλά πέρσι δεν μας το επέτρεψε η πανδημία. Επίσης έχω μιλήσει με τον Βαζέχα.

Απ΄ότι καταλαβαίνω υπάρχει εξαιρετική οργάνωση…

Φυσικά, μπορεί αν μην έχουμε τα χρήματα αλλά λειτουργούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Η ομάδα έχει το δικό της λεωφορείο, πηγαίνουμε και παίζουμε σε όλα τα μέρη, τσεκάρουμε παίκτες και προσπαθούμε να αναπτυσσόμαστε συνέχεια.

Πάμε τώρα σε κάτι σημαντικό! Όπως μάθαμε ο Γιάννης Αλαφούζος επικοινώνησε και σας ενημέρωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την προσπάθεια σας!

Μιλήσαμε τον Κύριο Αλαφούζο ο οποίος μου έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια μας και μας υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα μας. Η χρηματοδότηση είναι μια τεράστια ανάσα για εμάς καθώς θα μπορέσουμε να καλύψουμε πολλές υποχρεώσεις ενώ θα ανεβάσουμε και το επίπεδο της ακαδημίας. Εμείς δεν θέλουμε να βγάλουμε χρήματα, θέλουμε να δυναμώσουμε την ακαδημία του Παναθηναϊκού και να την πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Αυτό είναι το δικό μου όνειρο αλλά και του πατέρα μου. Επίσης μίλησα και με τον Κύριο Βλάχο ο οποίος ήταν πολύ ενθουσιασμένος με αυτό που κάνουμε. Ακόμα όνειρο μου είναι να κάνουμε μια συνεργασία με την ΠΑΕ. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ο κ. Αλαφούζος αγαπάει πολύ τον Παναθηναϊκό και θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατόν.




Σίγουρα θα έχεις κάποιο παράπονο στην όλη προσπάθεια σου!

Το παράπονο μου έχει να κάνει με τον σύνδεσμο του ΠΑΟ στην Ν.Υόρκη οι οποίοι μας πολεμούν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Εγώ προσωπικά ήρθα σε επαφή μαζί τους 2 φορές για να συνεργαστούμε και με απορρίψαν. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο και με στενοχωρεί πολύ αυτό το θέμα γιατί οι Παναθηναϊκοί πρέπει να είμαστε ενωμένοι!

Ο Παναθηναϊκός φτιάχνει καινούργιο γήπεδο. Ποια είναι η γνώμη σου;

Κοίταξε όπως όλοι οι Παναθηναϊκοί έτσι και γω είμαι ερωτευμένος με την Λεωφόρο και την αγαπώ πάρα πολύ αλλά το καινούργιο γήπεδο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να γιγαντωθεί ο Σύλλογος. Θα έχουμε το ομορφότερο γήπεδο στην Ελλάδα και φυσικά τα έσοδα θα είναι πάρα πολλά. Ακόμα η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης θα είναι μαζί πράγμα πολύ σημαντικό. 

Κάποιο σχέδιο για το κοντινό μέλλον;

Έχω μια ιδέα την οποία έχω διατυπώσει στην ΠΑΕ και είναι να έρθω με την ακαδημία τον Αύγουστο στην Ελλάδα και να κάνουμε ένα φιλικό με τον Παναθηναϊκό Β΄ με την παρουσία του κόσμου φυσικά.

Είναι όντως μια εξαιρετική ιδέα. Πες μας μια ιστορία σου.

Όταν πρωτοήρθα στην Αμερική, με ζήτησε ο Ολυμπιακός Σικάγου για προπονητή τερματοφυλάκων και μου έδωσε πολύ καλά χρήματα αλλά εγώ δεν ένιωθα καλά και δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Έτσι την αρνήθηκα και δεν το μετανιώνω…

Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Μια τελευταία κουβέντα από σενα;

Πάντα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να κρατάω ψηλά την σημαία του Παναθηναϊκού.Σας ευχαριστώ πολύ!




Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News