Χρειάζεται ειδική προσέγγιση ο Μαουρίσιο

Μαουρίσιο: «Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες»

Ο Μαουρίσιο κινήθηκε σε ρηχά νερά στην προετοιμασία, κάτι που σε συνδυασμό με την μετριότητα του Βιγιαφάνιες έφερε τον Παναθηναϊκό σε δυσχερή θέση δημιουργικά στα φιλικά παιχνίδια.

Προφανώς οι δύο νοτιοαμερικάνοι είναι αυτοί που βαστούν την μπαγκέτα μεσοεπιθετικά, με αυτούς άκεφους το πράγμα ζορίζει, ειδικά για ένα γκρουπ παικτών που πέρσι μια ολόκληρη σεζόν δεν διδάχτηκε το παραμικρό στα ξεδιπλώματα, αλλά μόνο στο πως να προστατεύουν τα καρέ τους.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ακόμα πιασμένος από τα βάρη και την σκληρή προπόνηση, κάτι που εξηγείται. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ στα 33 του θα χρειαστεί προσεκτική διαχείριση στη διάρκεια της σεζόν.

Ο παίκτης εκτός από τα χρονάκια που άρχισαν να βαραίνουν τις πλάτες του έχει κι άλλο ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί, δεν είχε κάνει προετοιμασία τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, για διαφορετικούς λόγους. Το καλοκαίρι του 2019 ανήκε στον ΠΑΟΚ, αλλά τραυματίστηκε και έμεινε εκτός προπονήσεων. Το καλοκαίρι του 2020 δεν είχε συμβόλαιο και το πέρασε με ατομικό πρόγραμμα, αφού στον Παναθηναϊκό υπέγραψε τον Οκτώβριο.

Οπότε, ο οργανισμός του είχε συνηθίσει σε ένα πιο χαλαρό τέμπο και σε συνδυασμό με το ότι ο ποιοτικός χαφ δεν είναι πια…παλικαράκι, επιτάσσουν προσοχή και πιο υπομονετική προσέγγιση με την περίπτωσή του ώστε να λυθεί και να βοηθήσει το τριφύλλι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News