Χεζόνια για... δύο θέσεις: Γκαρντ σε σώμα φόργουορντ

Χεζόνια: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Μετά τον ΤΤ Μπρέι ο Παναθηναϊκός ενίσχυσε το ρόστερ του βγάζοντας από αυτό τον Σέλβιν Μακ και προσθέτοντας τον Μάριο Χεζόνια στη θέση του Αμερικανού θέλοντας να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σύνολο ενόψει των ελληνικών πλέι-οφ.

Προφανώς ο Κροάτης έως τη λήξη της σεζόν θα είναι «πρώτη μούρη» στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλητή.

Ο Μάριο έστω κι αν η πλούσια μπασκετική του γνώση τον κάνει να καλύπτει και τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, είναι φόργουορντ.

Έχει το ύψος, τα κιλά και τη δύναμη να πάει θεωρητικά πιο βαθιά στο καλάθι (δηλαδή στο «4») αλλά ουσιαστικά ο τρόπος που αγωνίζεται και το στυλ παιχνιδιού του είναι πιο κοντά σε «3». Επιθετικά θα δώσει κάτι διαφορετικό σε σχέση πάντα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Πρόκειται για παίκτη που βλέπει το καλάθι και που το καλά γυμνασμένο του σώμα τον ευνοεί στην τοποθέτηση του κορμιού του στα σημεία που τον ευνοούν από την άποψη ότι δεν τον σπρώχνεις εύκολα.

Έχει ποικιλία στον τρόπο εκτέλεσης καθώς μπορεί να σουτάρει με διάφορες κινήσεις από διάσπαρτα σημεία του γηπέδου. Στημένος, μετά από ντρίμπλα, πάνω σε άμυνα, κοντινή και μέση απόσταση. Μια χαρά πακέτο!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News