Χατζηγιοβάνης: Στα πόδια του να δικαιώσει τις προσδοκίες

Σούζα το αλογάκι, μεγάλο διπλό ο Παναθηναϊκός!

Κορυφαίος σε απόδοση για τον Παναθηναϊκό το βράδυ του Σαββάτου ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Η άμυνα της Λαμίας αισθάνθηκε για τα καλά τον ποδοσφαιριστή από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, ήταν από αυτούς που διασώθηκαν. Ο Τάσος διακρίθηκε και για την αμυντική του θέληση, εκτέλεσε άψογα το κόρνερ που έφερε το 0-1, ήταν μέσα στη φάση του 0-2, γενικώς κατέγραψε μια άψογη παρουσία τακτικά, γεγονός που χαροποίησε τον προπονητή του που από τις πρώτες του μέρες στο Κορωπί έχει τον Μυτιληνιό από κοντά.

Από την ημέρα που ο Λάζλο Μπόλονι πάτησε Κορωπί ο παίκτης θαρρεί κανείς πως απελευθερώθηκε. Πήρε πάλι ρόλο βασικού κι έχει αποδώσει καλά, με τον Βόλο ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του τριφυλλιού, πλαγιοκοπώντας διαρκώς, στη Λαμία συνείσφερε τα μέγιστα για να έρθει το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Είναι ένα παιδί που μέρα με την ημέρα εξελίσσεται όταν έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του (η πνευματική αδυναμία τον έχει κρατήσει πίσω στο να δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα) κι από αυτό μπορεί να βγει κερδισμένος τόσο το κλαμπ όσο και εκείνος σε ατομικό επίπεδο.

Ο επιθετικός από την Λέσβο βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2013 με το “τριφύλλι”. Την άνοιξη του 2013 είχε εντυπωσιάσει τους “πράσινους” σκάουτ με την παρουσία του στην ομάδα του Αιγαίου, σε παιχνίδια που είχαν γίνει στον Άγιο Κοσμά. Ζήτησαν αμέσως να δοκιμαστεί στο “τριφύλλι”, πριν καν επιστρέψει στην Μυτιλήνη. Κατά την δοκιμή του έπαιξε και σε ένα φιλικό με την Κ15 του Παναθηναϊκού αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι του συλλόγου να συμφωνήσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον Οδυσσέα Ελύτη και να κάνουν τον παίκτη δικό τους.

Ο Χατζηγιοβάνης έπαιζε για 8 χρόνια στην ομάδα της Μυτιλήνης και το 2013 είχε συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της ομάδας του στην Α’ κατηγορία. Από τη στιγμή που εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, αμέσως άρχισε να γίνεται ενεργό μέλος όλων των ομάδων. Λίγο καιρό μετά από την ένταξη του, ακολούθησε η συμμετοχή του με την Κ17 σε τουρνουά στην Κροατία και όλη τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα των Εφήβων, ενώ προς το τέλος της περιόδου έπαιξε και κάποια παιχνίδια με την Κ20 του Παναθηναϊκού.

Η επόμενη χρονιά, 2014-15, τον βρήκε αποκλειστικά στην Κ20 του “τριφυλλιού” με το νεαρό επιθετικό να πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν. Το ίδιο συνέβη και την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Το καλοκαίρι του 2016, σε ηλικία 19 ετών, ήρθε αρχικά η παρουσία του για πρώτη φορά σε προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού, ταξιδεύοντας στην Ολλανδία υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι και εν συνεχεία το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό διάρκειας δυο ετών. Στην διάρκεια της χρονιάς, ο Χατζηγιοβάνης έκανε το ντεμπούτο του με το “τριφύλλι” αγωνιζόμενος σε Ευρωπαϊκό ματς κόντρα στην Στάνταρ Λιέγης, με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο, ενώ με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη, πήρε ακόμα δεκατέσσερα ματς στα πόδια του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Μάλιστα αγωνίστηκε βασικός και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό, την 1η Φεβρουαρίου 2017.Μέσα σε ένα χρόνο ο Χατζηγιοβάνης υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του, δείγμα του πόσο πολύ τον πίστευαν στον Παναθηναϊκό και η σεζόν 2017-18 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον 20χρονο επιθετικό. Έπαιξε βασικός σε αρκετά ματς μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και εμφανίστηκε με βαμμένο το μαλλί του ξανθό, κάνοντας τον Ουζουνίδη να… τρελαθεί και να θελήσει να του κόψει τον βήχα, αφήνοντας τον εκτός για κάποια παιχνίδια. Επέστρεψε όμως και αγωνίστηκε σε 13 ματς με τη πράσινη φανέλα. Είναι ένας από τους… μεγαλύτερους μικρούς αυτή τη στιγμή στο κλαμπ και σίγουρα αυτός με την περισσότερη πείρα γι αυτό και οι απαιτήσεις από εκείνον είναι μεγάλες.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News