Ένα Σαββατοκύριακο να φύγει και να μην ξανάρθει...

Ένα Σαββατοκύριακο να φύγει και να μην ξανάρθει...

Ο Φλεβάρης «κέρασε» πίκρα τους φίλους του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ, αλλά τα… σπουδαία είναι ακόμα μπροστά!

Το Σαββατοκύριακο για τον Παναθηναϊκό πήγε στραβά και ανάποδα με εξαίρεση την ευχάριστη νότα της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ γυναικών. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν παραπάνω, στο ποδόσφαιρο χάθηκαν (τσάμπα) δύο βαθμοί, στο μπάσκετ ένας τίτλος.

Η Λαμία πήρε δίκαια το «Χ» στην πρώτη κανονική γκέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Superleague. Χωρίς… Μπρινιόλι και με κόσμο. Στη Λεωφόρο. Το Κύπελλο φέρει κάποιες συνέπειες στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φυσικά το μονοπάτι του Τριφυλλιού προς τον τελικό έγινε πιο δελεαστικό μετά τους αποκλεισμούς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Αν καθίσει όμως, να σκεφτεί κανείς, οι «πράσινοι» έχασαν τον Ιωαννίδη και τον Χουάνκαρ στο τελευταίο διάστημα μέσα από τα ”εξτρά” παιχνίδια, ενώ ο Μπακασέτας έλειψε από το ματς με τους Φθιωτούς λόγω κόκκινης κάρτας.

Δε χρειάζεται πάντοτε, να φταίει κάποιος για μια εντός έδρας ισοπαλία. Το αποτέλεσμα ήταν ατυχές. Ο Τερίμ έκανε καλό κοουτσάρισμα, έριξε 2ο επιθετικό, όπως έπρεπε, στο 45′ για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, έβαλε τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπορούσε να βάλει και το γκολ. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (σχεδόν… όλοι) απείλησαν αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Ειδικά στα σουτ του Κώτσιρα, είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του. Η διαιτησία σε καμία περίπτωση, δεν έκρινε το αποτέλεσμα (με μοναδική διαφωνία τα 5′ των καθυστερήσεων)…

.. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, αντιλαμβάνεται κανείς την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να αναδείξει τις καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βγήκε στο «γυαλί», σε μια χρονική στιγμή που παίζονται όλα για το πρωτάθλημα. Δεν ήταν μεμονωμένα το παιχνίδι με τη Λαμία που ώθησε τον Mr ΣΚΑΙ να βγει ο ίδιος και να μιλήσει ανοικτά. Ο Παναθηναϊκός υστερούσε στην επικοινωνία, και κάποιος όφειλε (και οφείλει) να ασκεί πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για να υπερασπίσει, πρωτίστως, τον ίδιο το σύλλογο και μετέπειτα τη νομιμότητα στα υπόλοιπα παιχνίδια. Το έκανε ο ίδιος ο Αλαφούζος και δεν αποκλείεται να το πράξει και στη συνέχεια.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός , μπορεί να έριξε στον Καιάδα δύο βαθμούς – που θα μνημονευτούν στην τελική σούμα – αλλά παραμένει αγκαλιά με την κορυφή στην πόντο και με καλό πρόγραμμα μέχρι τα πλέι οφ. Είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα του Τερίμ και αυτό δεν θα αλλάξει μετά από μια πικρή βραδιά.

Μπάσκετ. Ο Αταμάν επικοινώνησε προς τα έξω, πως οι δύο στόχοι είναι η Ευρωλίγκα και το Πρωτάθλημα για να αποσυμπιέσει τους παίκτες του. Στο αποκορύφωμα μιας προσπάθειας από την αρχή της σεζόν με αδιάκοπα παιχνίδια μέχρι και τη διακοπή του Φλεβάρη, το Τριφύλλι μόχθησε για να είναι στην 4άδα της Ευρωλίγκα και στην 1η θέση του Πρωταθλήματος. Ναι μεν χάθηκε ο τίτλος του Κυπελλούχου Ελλάδος, αλλά δεν τα έχουν βάψει και μαύρα στο Τριφύλλι.

Η μεγάλη συζήτηση θα γίνει για το αν έπραξε σωστά ο πράσινος τεχνικός να μην πάρει σέντερ. Ο Μπαρτζώκας έδειξε άλλη διάθεση, δεν επαναπαύτηκε και χτύπησε δις στην αγορά με Πετρούσεφ-Ράιτ. Στα Αοράκια, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ήταν πιο φρέσκος και με παραπάνω λύσεις. Ο Παναθηναϊκός με vibes Ρόδου και… Σούπερ Καπ, έμεινε χαμηλά στην επίθεση και επιβεβαίωσε πως υπάρχει ένα μαζικό ντεφορμάρισμα στο μισό του αντιπάλου που ξεκίνησε από τη νίκη επί του «αιωνίου» στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε οι «πράσινοι» δεν ξεπερνούν τους 80 πόντους σε Ελλάδα-Ευρώπη με εξαίρεση δύο ματς με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα Πατρών.

Φυσικά υπάρχει αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό πως μετά την ξεκούραση των παικτών του, η ομάδα θα παρουσιάσει όχι την καλή εικόνα που έχουμε δει στο παρκέ, αλλά ακόμη καλύτερη. Ίσως αυτός ήταν και ο σκοπός του Αταμάν εξ αρχής. Να είχε υπολογίσει μια «κοιλιά» κοντά στον Φλεβάρη με απώτερο σκοπό να έρθει η μεγάλη άνοδος την άνοιξη. Αυτά θα φανούν στην πορεία, όταν και ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει και… δέκα προπονήσεις , πρώτα ο Θεός, με όλους τους παίκτες «μέσα»!

Υ.Γ Για όσους θέλουν να δουν τη ”μεγάλη εικόνα”, αυτό που ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, είναι μεγαλύτερο από 1-2 τίτλους. Οι τίτλοι θα έρθουν δεδομένα, εφόσον η εκτόξευση της ομάδας τώρα αρχίζει…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News