Από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν φεύγεις ΠΟΤΕ πριν την τελική κόρνα!

Από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν φεύγεις ΠΟΤΕ πριν την τελική κόρνα!

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε… Νέντοβιτς κόντρα στη Φενέρ, αλλά από το ΟΑΚΑ δεν πρέπει κανείς να φεύγει πριν κατευθυνθούν οι δύο ομάδες για τελευταία φορά προς τα αποδυτήρια. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Αρχικά, πρέπει να αναφερθεί πως οι 5.800 φίλοι του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν χθες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, έκαναν για 25.000. Η ατμόσφαιρα θύμισε παλιές καλές εποχές, γιατί πολύ απλά ο μέσος οπαδός του Τριφυλλιού είναι διψασμένος για μπάσκετ και νέες επιτυχίες.

Όμως, τη στιγμή που ο Διαμαντίδης στο χθεσινό ματς με τη Φενέρ έλεγε «calma» στους παίκτες του κόουτς Πρίφτη, δεκάδες φίλοι του συλλόγου γύρισαν την πλάτη τους στο ματς και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, λες και υπήρχε απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 24:00. Έτσι, «χαλάει» και η μαγεία του μπάσκετ, αδέρφια!

Ο «3D» ξέρει πως ένα παιχνίδι μπάσκετ δεν τελειώνει ποτέ πριν το 40λεπτο. Έχει βιώσει ανατροπές, από εκείνες που και ο πιο αισιόδοξος είχε σηκώσει τα χέρια… ψηλά. Θυμηθείτε Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Δεκέμβριος του 2010) και Μάλαγα (Νοέμβριος του 2011). Την Πέμπτη το βράδυ συνέβη για ακόμη μία φορά ένα μικρό μπασκετικό θαύμα!

Τελικά, το Τριφύλλι, όχι μόνο δεν έχασε από την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αλλά πήρε και μια ευπρόσδεκτη διαφορά τεσσάρων πόντων!

Αναφορικά με το ματς, θα λέγαμε πως ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τον υπερβάλλοντα ζήλο της Φενέρ για να φύγει με το ροζ φύλλο. Δεν ενθουσίασε συνολικά με την εμφάνισή του, κάτι το οποίο φανερώθηκε και από τις δηλώσεις του πράσινου τεχνικού, που πέτυχε την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Ευρωλίγκα με τον πιο περιπετειώδη τρόπο.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά γι’ αυτή την πρώτη νίκη στη σεζόν. Θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο που μας βοήθησε, μας έσπρωξε, μας υποστήριξε και ήταν παράγοντας του αγώνα. Έχουμε πολλά να κάνουμε για να γίνουμε συνεπείς, έχουμε ήδη βελτιώσει κάποια πράγματα.

Σίγουρα δεν παίξαμε καλά, δεν παίξαμε όπως θέλαμε, έχουμε πολλά να διορθώσουμε, ωστόσο αυτή η νίκη θα βάλει αισιοδοξία στην ατμόσφαιρα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.»

Τα οφέλη της χθεσινής επικράτησης είναι 2+1. Το χτίσιμο μιας νοοτροπίας νικητή, τουλάχιστον στο ΟΑΚΑ και η απόδειξη πως το Τριφύλλι διαθέτει δύο πρώτης κλάσης «όπλα», όταν η μπάλα καίει, τον Νέντοβιτς και τον Μέικον. Σαν μπόνους, το τετράλεπτο του Μαντζούκα, που έδειξε πως πρόκειται για ένα παλικάρι που θα μπει από νωρίς στα… βαθιά και θα δώσει λύσεις.

Υ.Γ Βάζω ένα θετικό πρόσημο στη διαιτησία. Ας ελπίσουμε, πως δεν θα συναντήσουμε και φέτος αντίστοιχα φαινόμενα, όπως πέρσι με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News