Αντώνης Αντωνιάδης στο newspao.gr: "Με πάθος και ψυχή για 95 λεπτά"

Αντώνης Αντωνιάδης στο newspao.gr: "Με πάθος και ψυχή για 95 λεπτά"

[ads]

Ο Αντώνης Αντωνιάδης μίλησε στο newspao.gr για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ήταν 31 Ιουλίου του 1968 όταν έκανε το άλμα από την Ασπίδα Ξάνθης στον Παναθηναϊκό. Ο “ψηλός” άφησε το δικό του στίγμα στην ομάδα, αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε με το τριφύλλι στην καρδιά για δέκα χρόνια. Έπαιξε 222 αγώνες και πέτυχε 177 τέρματα. Κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό 4 πρωταθλήματα Ελλάδος(1969,1970,1972,1977), 2 Κύπελλα Ελλάδος(1969,1977), 1 Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων(1977) και ήταν από τους “οδηγούς” της πορείας του 1971, όπου ο Παναθηναϊκός πήγε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Μέσα σε αυτή τη δεκαετία βγήκε 5 φορές πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα(1970,1972,1973,1974,1975) και πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.

[ads2]

Διαβάστε όσα δήλωσε για το ντέρμπι στον Αργύρη Λοΐζο :

“Ο Παναθηναϊκός έρχεται από μια βαριά ευρωπαϊκή ήττα και κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα. Προέκυψαν πολλά προβλήματα τραυματισμών και λόγω έλλειψης βάθους, ειδικά στον άξονα, κάποιοι παίκτες δεν είχαν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να είναι φρέσκοι για το ντέρμπι. Σε ένα τέτοιο ματς, όμως, αυτό που παίζει ρόλο είναι η καρδιά και η ψυχή. Να παίξεις με πάθος και ψυχή για 95 λεπτά. Η ομάδα φέτος χάνει τον προσανατολισμό της μετά το 70′. Στο ντέρμπι δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι σε όλο το παιχνίδι.”

Για το αν παίζει ρόλο η έδρα:
“Η έδρα παίζει ρόλο μέχρι να αρχίσει το ματς. Όταν μπεις στο γήπεδο για να άρχισει ο αγώνας τα ξεχνάς όλα. Πρέπει να έχεις ένα στόχο. Παίζεις για να νικήσεις και είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό. Δεν ασχολείσαι με τους αντίπαλους φιλάθλους.”

Για το τι πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Γ.Καραϊσκάκης:
“Βλέπουμε σε κάθε ματς φέτος να χάνονται 8-10 ευκαιρίες. Σε ένα ντέρμπι η λογική λέει ότι δε θα έχεις τόσες πολλές. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να πετάς τόσες ευκαιρίες για γκολ. Πρέπει τα παιδιά να εκμεταλλευτούν την κάθε φάση που θα δημιουργηθεί και να τη μετουσιώσουν σε γκολ. Παίζει ρόλο και σε τι μέρα θα βρεθείς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει με νεύρο μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι καλός αμυντικά ο Ολυμπιακός και η ομάδα θα έχει ευκαιρίες για γκολ. Πρέπει όμως να προσπαθήσουνε. Αν μπουν ψυχωμένα και με νεύρο και δεν τους βγει το παιχνίδι δε θα πει κανείς τίποτα, μπάλα είναι.”

Για το αν δίνει φαβορί κάποια ομάδα στην αναμέτρηση:
“Σε ένα ντέρμπι δε χωράνε προγνωστικά”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News