Αγαπάει να κερδίζει... στις παρατάσεις!

Αγαπάει να κερδίζει... στις παρατάσεις!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέτυχε μια απίστευτη ανατροπή στο ΟΑΚΑ μπροστά στον κόσμο του και επικράτησε στην παράταση της Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με 89-85. Στον τελικό το Τριφύλλι, που θα αγωνιστεί κόντρα στην Εφές το βράδυ της Κυριακής στις 20:00.

Παρέμεινε ομάδα του ενός ημιχρόνου ο «Εξάστερος», ο οποίος έκανε ένα κάκιστο αμυντικά πρώτο ημίχρονο, αλλά στην στην πορεία βελτιώθηκε αισθητά και στις δύο ρακέτες.

Η Παρτιζάν έφθασε τη διαφορά υπέρ της και στο +19 στο πρώτο μέρος, ωστόσο, στην επανάληψη το Τριφύλλι ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη μεγάλη ανατροπή. Με τρίποντο του Πέρι οι «πράσινοι» ψαλίδισαν τη διαφορά στο καλάθι στα μέσα του δ’ δεκαλέπτου.

Εκεί που το Τριφύλλι έδειχνε να παίρνει τη νίκη στο 78-73 με ένα επιμέρους σκορ 2-7 οι Σέρβοι πήγαν το ματς στην παράταση. Ο Παπαπέτρου έδωσε τη χαριστική βολή στον Ομπράντοβιτς με τρίποντη βόμβα στο 45′, στέλνοντας το ματς στο 89-85.

Οι «πράσινοι» συμμορφώθηκαν στο παρκέ, ανταποκρίθηκαν στις εντολές του Δημήτρη Πρίφτη, «ντοπαρίστηκαν» από τους οπαδούς στο ΟΑΚΑ, εξουδετέρωσαν την Παρτιζάν στο αγαπημένο τους έξτρα πεντάλεπτο και στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό με την Έφες για την κατάκτηση της κούπας του «Παύλος Γιαννακόπουλος».

<Τα Δεκάλεπτα: 14-20, 31-48, 59-68, 80-80. Η Παράταση: 89-85. Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 15, Μέικον 9, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Καββαδάς, Παπαπέτρου 20, Κασελάκης, Ουάιτ 5, Φλόιντ 11, Νέντοβιτς, Έβανς 15, Σαντ Ρος 8. Παρτιζάν (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Κούρουκς 8, Πάντερ 8, Λεντέι 17, Ζάγκορατς 10, Αβράμοβιτς 5, Κοπρίβιτσα, Ντάνγκουμπιτ 2ς, Στεφάνοβιτς, Μίλετιτς 3, Μουρ 8, Τριφούνοβιτς 10, Μαντάρ 15.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News