Οι 500 «πράσινες» τρίποντες «βόμβες» του Διαμαντίδη

Οι 500 «πράσινες» τρίποντες «βόμβες» του Διαμαντίδη

Την αγαπημένη του ρουτίνα των προσωπικών ρεκόρ και επιτευγμάτων συνέχισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης και στην Καβάλα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχοντας δύο εύστοχα τρίποντα έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία των «πράσινων» που έφτασε τα 500 στο Πρωτάθλημα, μετά τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που είχε 616.

[ads2]

Η διαδρομή του «3D» από το πρώτο μέχρι το 500ό τρίποντο του Διαμαντίδη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ…

φεφε

*Η σημερινή εμφάνιση ήταν και η πιο παραγωγική επιθετικά για τον Διαμαντίδη στο φετινό Πρωτάθλημα αφού είχε 14 πόντους, δύο περισσότερους από τα παιχνίδια του πρώτου γύρου με τον Άρη και τον Κολοσσό H Hotels.

 

*Ο Νικ Καλάθης είναι από σήμερα ο 4ος πασέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο διεθνής γκαρντ είχε οχτώ ασίστ στο παιχνίδι με την Καβάλα και έφτασε τις 427 για να προσπεράσει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που είχε 419.

 

*Ένα άστοχο δίποντο είχε ο Τζέιμς Γκιστ και αυτό δεν του επέτρεψε να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού είχε 8/9 δίποντα ενώ ο Μαργαρίτης τη 10η και ο Καββαδάς τη 12η αγωνιστική.

 

*Μερίδιο στη νίκη του Παναθηναϊκού έχει και ο Έλιοτ Ουίλιαμς με 13 πόντους, πέντε ριμπάουντ –είχε τέσσερα κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη- και τέσσερις ασίστ –είχε από δύο στα ματς με τον Αρκαδικό και τον ΠΑΟΚ.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Ήταν ένα παιχνίδι με λιγοστές βολές. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα έχοντας 3/4, βρέθηκε πολύ κοντά στο σχετικό ρεκόρ της σεζόν που είναι οι δύο εύστοχες βολές και το μοιράζονται ο ΠΑΟΚ της 1ης και η Καβάλα της 11ης αγωνιστικής.

 

*Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την κορυφαία εκτός έδρας επίδοση του στα κοψίματα με τέσσερα, όσα είχε και στα ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings, τον Αρκαδικό και τον Κολοσσό H Hotels.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News