«Πέταξε» με μπασκετάρα o Εξάστερος!

«Πέταξε» με μπασκετάρα o Εξάστερος!

Νίκη από νίκη έχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη. Σαφώς και πολλές φορές οι άμυνες κερδίζουν τα παιχνίδια αλλά το μπάσκετ είναι κι άλλα πράγματα.

[ads]

Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μπαρτσελόνα παίζοντας κατά διαστήματα μπασκετάρα, βάζοντας 93 πόντους και προσφέροντας χαρά στον κόσμο του. Δεν ταμπουρώθηκε, έπαιξε το παιχνίδι του που εν τέλει οι Καταλανοί δεν κατάφεραν ν’ ακολουθήσουν. Άλλωστε, αν δεν είχαν βάλει κάποια τεράστια σουτ ίσως να είχαν φύγει …νωρίτερα από το ΟΑΚΑ! Ξέρετε ποιο είναι το σημαντικό στοιχείο; Ο χαρακτήρας. Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε πολλές φορές στη διεκδίκηση του ματς αλλά πάντοτε ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση. Ακόμη και όταν το 66-50 έγινε 71-70 βρήκε τον τρόπο να της βγάλει τη ψυχή.

Ο Ραντούλιτσα έχουμε πει πως στα τελευταία ματς έχει γυρίσει τον διακόπτη, ωστόσο, απέναντι στους Καταλανούς το …παράκανε. 23 πόντοι με 8/9 δίποντα και 9/9 βολές, πριν του κλέψει τη δόξα ο Μήτσος. Και εδώ είναι η μεγάλη μαγκιά του Τζόρτζεβιτς.

Είδατε τον χρόνο του Διαμαντίδη στο παιχνίδι; 18.34 λεπτά! Αποτέλεσμα; 20 πόντοι και μάλιστα πόντοι νίκης. Αν προσέξατε ο Μήτσος έπαιρνε τη μπάλα στα χέρια όταν οι Καταλανοί έφταναν κοντά στα πέντε ομαδικά φάουλ (είτε τα είχαν συμπληρώσει) που στέλνουν τον αντίπαλο στις βολές. Σε αυτό το κομμάτι ο αρχηγός είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη. Με το μυαλό του και τον τρόπο που κινείται οδηγεί αυτόν που έχει απέναντι του σε μια προδιαγεγραμμένη παγίδα. Εξού και οι 12/14 βολές του στο παιχνίδι.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι ήρωες. Όλοι όσοι πάτησαν το παρκέ έδωσαν κάτι στον προπονητή τους, την ώρα που ο ίδιος έκανε το καλύτερο του φετινό κοουτσάρισμα. Απάντησε σε όλες τις κινήσεις του Πασκουάλ, ασχέτως αν ο Καταλανός έχει περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του. Ο Παππάς όσο έμεινε στο παρκέ πρόσφερε ποιοτικά λεπτά, απείλησε, σκόραρε και φρέσκαρε τους συμπαίκτες του. Ο Καλάθης έδωσε 10 ασίστ και πήρε εφτά ριμπάουντ, ενώ ο Γκιστ κατάπιε στην άμυνα και δη τον Ντοέλμαν στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα. Γιατί ο Φελντέιν; Λίγα έκανε. Πάλι πήρε την ώρα που η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά, πάλι έβγαλε σπουδαίες άμυνες (είχε και τέσσερις ασίστ).

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι με το ενάμιση πόδι στο ΤΟΡ-16 όπως ακριβώς του αρμόζει. Με νίκη επί της Μπαρτσελόνα και τέλος στο εφιαλτικό σερί της. Λέμε πως σχεδόν προκρίθηκε διότι δεν πρόκειται να κάνει 0/2 αυτός και 2/2 η Ζιέλονα Γκόρα, άρα διπλό και στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, αυτή η καταστροφολογία και τα λαϊκά δικαστήρια στο ίντερνετ πρέπει να σταματήσει. Δε λέμε όχι στην κριτική αλλά αν συγκρίνουμε τα όσα γράφονταν πριν δέκα ημέρες και όσα σήμερα θα είναι λες και συγκρίνουμε του Σαν Αντόνιο Σπερς με τα …Ταταύλα. Ψυχραιμία

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News