Το φιλόδοξο πλάνο του Αλαφούζου...

Το φιλόδοξο πλάνο του Αλαφούζου...

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου πλάνου για το άμεσο μέλλον του Παναθηναϊκού και τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί μπαράζ επαφών με στόχο τη διεύρυνση της οικονομικής και όχι μόνο βοήθειας του συλλόγου.

[ads]

Οι προθέσεις του είναι ασφαλώς προς τη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως από τις προθέσεις μέχρι την υλοποίησή τους η απόσταση είναι τεράστια. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο ότι έχει ρίξει γέφυρες προς επιφανείς επιχειρηματίες προκειμένου να τον πλαισιώσουν στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, έτσι όπως αυτός την οραματίζεται, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η οικονομική συμμετοχή του ίδιου του Αλαφούζου θα εξακολουθήσει να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην «πράσινη» ΠΑΕ εάν αυτό επιβάλλουν οι περιστάσεις και οι συνθήκες.

Ο Αλαφούζος έχει ήδη κάνει κάποιες πρώτες επαφές και θα τις συνεχίσει το προσεχές διάστημα, επιζητώντας τη θωράκιση του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα. Οπως επίσης και τη συστράτευση των παναθηναϊκών δυνάμεων, όσων εν πάση περιπτώσει το επιθυμούν, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα επιλογής για θέσεις-κλειδιά στην ΠΑΕ ή όχι, για απόκτηση μετοχών ή βοήθεια δίχως την παραμικρή σχέση «εξάρτησης». Αυτό άλλωστε έχει ήδη συμβεί τα τελευταία χρόνια με τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο, πρόεδρο της Chipita International, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που προσφέρει κάθε χρόνο περί τις 700 χιλ. ευρώ στον σύλλογο, αλλά αποφεύγει με κάθε τρόπο τη δημοσιότητα για προσωπικούς του λόγους.

Οικονομική βοήθεια στην ΠΑΕ έχει δώσει επίσης ο Νικόλας Πατέρας το όνομα του οποίου βρίσκεται διαρκώς στο “κάδρο” για ενδεχόμενη ενεργό επιστροφή, αλλά στην παρούσα φάση δεν υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο -για το άμεσο μέλλον ωστόσο όλα είναι ανοιχτά, πάντα σε συνεργασία με τον Αλαφούζο- αλλά και ο παναθηναϊκών αισθημάτων υψηλού κύρους επιχειρηματίας Θεόδωρος Βασιλάκης, πρόεδρος της Aegean Airlines. Οι τρεις άνδρες είναι οι μοναδικοί που φαίνονται στην παρούσα φάση θετικά διακείμενοι να βοηθήσουν, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης είναι επίσης μεταξύ των υποψηφίωνκαιπρόσφατα είχε δηλώσει ότι «υπό κάποιες προϋποθέσεις θα βοηθήσω. Ωστόσο οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι οι κατάλληλες για επενδύσεις».

Ο εν λόγω εφοπλιστής είναι τεράστιας οικονομικής εμβέλειας, ο γιος του Λεωνίδας είναι τρελός και παλαβός με τον Παναθηναϊκό, αλλά η οικογένεια δεν φημίζεται για τα οικονομικά της ανοίγματα, με ό,τι αυτό μπορεί συνεπάγεται. Εν ολίγοις, η επιτυχία του εγχειρήματος δεν εξαρτάται ασφαλώς από τον Αλαφούζο αλλά από τις προθέσεις των υπολοίπων επιχειρηματιών. Εάν ανταποκριθούν, μπορεί να συμβεί μία σύμπραξη προοπτικής για το σύλλογο, εάν όχι, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει την προσπάθειά του στα δρώμενα του συλλόγου με όσα μέσα διαθέτει.

Βασική αρχή η «κοινή γλώσσα»

Από τη στιγμή που στο εγχείρημα της πολυμετοχικότητας προέκυψε αδιέξοδο με βασικότερο λόγο την ύπαρξη παραγόντων με πανίσχυρο «εγώ» και διαφορετικές αντιλήψεις σε βασικά θέματα που άπτονται του συλλόγου, η χημεία των ανθρώπων που θα μπορούσαν να συνυπάρξουν σε ένα μελλοντικό σχήμα στον Παναθηναϊκό αποτελεί βασικό συστατικό. Ο Αλαφούζος γνωρίζει άριστα τα δεδομένα εντός της Παναθηναϊκής οικογένειας και τις κατά καιρούς διαφωνίες, έριδες και κόντρες και θα είναι πολύ προσεκτικός στην προσέγγιση των επιχειρηματιών λαμβάνοντας υπ’ όψιν σαφώς και την κοινή γλώσσα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Goal

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News