Λαμπρόπουλος: "Πιο σκληρή η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό"

Λαμπρόπουλος: "Πιο σκληρή η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό"

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στην κάμερα της NOVA για το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ δήλωσε ότι οι το κιτρινόμαυρο συγκρότημα είναι πιο… σκληρό από ότι εκείνο των πρασίνων.

Διαβάστε παρακάτω:

«Στα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε παίξει τα ντέρμπι του α’ γύρου εκτός έδρας. Για μας είναι καλύτερο όπως έχει γίνει φέτος. Τώρα πάμε πρώτοι στη Λεωφόρο, θα μπορούμε να παίξουμε πιο ελεύθερα και είναι καλό που στον β’ γύρο θα έχουμε ένα ντέρμπι στο γήπεδό μας. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια προβλήματα, αλλά είναι συσπειρωμένος και ενδεχομένως να επηρεάσει η παρουσία του κόσμου και το πόσο “θερμή” θα είναι η ατμόσφαιρα. Πιστεύω όμως ότι θα ανταπεξέλθουμε».

– Μίλησες για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού. Επηρεάζουν αυτά τα προβλήματα πριν την έναρξη ενός ντέρμπι;

«Εγώ πιστεύω ότι συνήθως τα προβλήματα συσπειρώνουν. Είναι μεγάλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και μακάρι να βρει λύσει γιατό το ελληνικό ποδοσφαιρο τους έχει ανάγκη, όπως είχε ανάγκη και την ΑΕΚ πριν λίγα χρόνια. Σίγουρα θα συσπειρωθούν και σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Όπως είδαμε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια. Έτσι τους περιμένουμε και την Κυριακή, αλλά πιστεύω ότι είμαστε ακόμα πιο σκληροί και πιο δυνατοί απ’ αυτούς. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι».

– Ποιο θα έλεγες ότι είναι το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού;

«Θεωρώ ότι είναι ο προπονητής τους. Είναι Έλληνας και γνωρίζει τις συνθήκες και πως να “κερδίσει” τους παίκτες του και πως θα μπορέσει γενικά όλη την ομάδα. Επίσης μεγάλο ρόλο θα παίξει ο κόσμος και η έδρα, αφού οι οπαδοί είναι κοντά στις γραμμές. Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι αλλάζει η δυναμική του Παναθηναϊκού, ειδικά στα ντέρμπι εντός έδρας».

– Ποιος απ’ τους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν θα ήθελες να είναι την Κυριακή στο ντέρμπι, αν σου δινόταν αυτή η επιλογή;

«Δε θέλω να επιλέξω κάποιον για να μην παίξει. Θέλω πάντα να παίζω κόντρα στους καλύτερους, γιατί σε περίπτωση νίκης, αποκτά μεγαλύτερη αξία. Γι’ αυτό θέλω να είναι ισχυροί και οι δύο αντίπαλοι για να νικήσει ο καλύτερος».

– Οι απουσίες των Γιόχανσον, Μάνταλου και Αραούχο πόσο μπορεί να επηρεάσουν την ομάδα σου;

«Οι απουσίες των Πέτρου (Μάνταλου) και του Γιάκομπ (Γιόχανσον) αντιστοιχούν στο 45% της ομάδας μας, ενώ σίγουρα και η απουσία του Σέρχιο (Αραούχο) παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο.Στα ντέρμπι δεν θα έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα απ’ την απουσία του Πέτρου, επειδή θα είμαστε πιο “σφιχτοί” και δε θα χρειαστούμε τόσο πολύ τη δημιουργία με κάθετο παιχνίδι. Πρέπει άλλωστε να ζήσουμε μ’ αυτές τις δύο απουσίες, αφού ο Σέρχιο θα επιστρέψει πιο γρήγορα. Είμαστε όμως μεγάλη ομάδα και γι’ αυτό έχουμε ρόστερ 30 παικτών, ώστε να καλύπτονται τα προβλήματα εκ των έσω. Θα ανταπεξέλθουμε και μακάρι να νικήσουμε την Κυριακή για να τα παιδιά που θα απουσιάσουν».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News