Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Πασκουάλ

Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Πασκουάλ

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, αλλά θα τα ξαναπούμε. Δεν είναι σωστό να κρίνουμε τον Τσάβι Πασκουάλ και αυτό είναι κάτι που έχει γραφθεί στην ιστοσελίδα μας από τον Φλεβάρη. Είτε έπαιρνε την Euroleague o Παναθηναϊκός, είτε έμενε εκτός play off θα ήταν άτοπο να κριθεί ο Ισπανός κόουτς. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

Ο έμπειρος τεχνικός είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη και αυτό το λένε και οι αριθμοί. Είναι λάθος να δέχεται τα πύρα από μία ομάδα που την παρέλαβε σε κακό επίπεδο, χωρίς να έχει επιλέξει το ρόστερ του, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, χωρίς τίποτα.

Παρόλα αυτά, από το “αν θα μπούμε στην 8άδα” φτάσαμε στο πλεονέκτημα έδρας και αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Καταλανό προπονητή.

Αν δει κανείς το ρόστερ της ομάδας και τα χαρακτηριστικά των παικτών που είχε τα προηγούμενα χρόνια ο Ισπανός, θα δούμε ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν θα έπαιζαν σε μία “ομάδα Πασκουάλ”. Επίσης, είναι εύκολο να καταλάβουμε, από την διαχείριση των αγώνων, πως ο Πασκουάλ δεν εμπιστεύεται τους νεαρούς Χαραλαμπόπουλο και Μποχωρίδη, ενώ δεν δείχνει να “δένει” στο στυλ που θέλει να εφαρμόσει και ο Αντώνης Φώτσης ή ο Ντεμέτρις Νίκολς. Άρα φτάνουμε σε ένα ρόστερ 8-9 παικτών μόνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να έχει παίκτες όπως ο Κρις Σίνγκλετον, ο Τζέιμς Γκιστ και ο Κέι Σι Ρίβερς, οι οποίοι είναι παίκτες από το “πάνω ράφι”. Επιπλέον, φάνηκε στα δύο πρώτα παιχνίδι με την Φενέρ ακόμη κάποιο χαρακτηριστικό που είχαμε τονίσει αρκετές φορές μέσα στην χρονιά. Πως λείπει ο ψηλός που θα παίξει “ξύλο” και θα μαζέψει τα ριμπάουντ (π.χ. Κούζμιτς ή Τόμιτς στην Μπάρτσα) και πως υπάρχει πρόβλημα στην θέση “1” και στη θέση “2”.

Ο δε Μάικ Τζέιμς είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, και από την άλλη ο Νικ Καλάθης φορτώθηκε κακώς την ταμπέλα του “ηγέτη”, αφού στα δύο χρόνια στην ομάδα δεν έχει καταφέρει να αποδείξει κάτι τέτοιο, πραγματοποιώντας -κυρίως- μέτριες και κακές εμφανίσεις. Το ΙΔΑΝΙΚΟ είναι να βρεθεί ένας πλέι μέικερ από το πάνω ράφι που θα κάνει τα πάντα. Θα παίζει σοβαρή άμυνα και θα προσφέρει επιθετικά, τόσο στο σκοράρισμα όσο και στις ασίστς.

Όσον αφορά τη θέση “2” ο Παναθηναϊκός έχει -θεωρητικά- βασικό τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος είναι μία τίμια λύση για αλλαγή, όχι ωστόσο για “πρώτο βιολί”. Για να σας δώσω να καταλάβετε, στις υπόλοιπες ομάδες που τερμάτισαν με πλεονέκτημα έδρας στα play off, οι Καλάθης, Φελντέιν (που είναι οι βασικοί της ομάδας) δεν θα είχαν ρόλο βασικού εκεί. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκτήσει παίκτες επιπέδου Ντε Κολό, Μπογκντάνοβιτς, Σλούκα κ.ο.κ.. Παίκτες από το πάνω ράφι που θα κάνουν την διαφορά στην βασική πεντάδα. Αν πίσω από την βασική πεντάδα υπάρχει και ένας σοβαρός πάγκος για το ροτέισον, τότε ναι, η ομάδα θα έχει ένα πλήρες ρόστερ για να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι παραπάνω από την πρόκριση στο Final 4.

Η ομάδα, λοιπόν, έχει προπονητή, έχει τις βάσεις για να “μεγαλώσει” και πάλι, αφού αυτό δείχνουν οι κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, άρα λοιπόν μένει να δοθεί πίστωση χρόνου και τα “κλειδιά” της ομάδας στον Τσάβι Πασκουαλ για να δημιουργήσει ένα νέο ρόστερ στα “θέλω” του.

Φυσικά, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση εάν το περσινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει έναν εκ των Πασκουάλ ή Μπλατ που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην αγορά.

Υ/Γ: Μεταξύ μας, γνωρίζετε και γνωρίζουμε πως αν κάποιοι από τους παίκτες της ομάδας δεν ήταν Έλληνες, τότε θα είχαν φύγει. Είμαστε ΟΛΟΙ υπέρ του να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, ωστόσο να υπάρχουν Έλληνες που να μπορούν να βοηθήσουν, όχι Έλληνες, απλά για να λέμε ότι έχουμε Έλληνες.

Βγάλε… μεροκάματο από το σπίτι σου με τον Μπετατζή!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News