«Μαρτύρησε» τα μυστικά του Παναθηναϊκού στους Ισπανούς ο Χιμένεθ

«Μαρτύρησε» τα μυστικά του Παναθηναϊκού στους Ισπανούς ο Χιμένεθ

Σε συνέντευξή του στην «Correo» ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε για τον Παναθηναϊκό στους Ισπανούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ομάδα:

“Είναι μία ισχυρή ομάδα στο γήπεδό της. Προσπαθεί να παίξει καλά, έχοντας ποιοτικούς παίκτες στη σύνθεσή της”.

Για τον προπονητή:

“Είναι από τους προπονητές στην Ελλάδα που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό που κάνουμε στην Ισπανία, να παίζουμε από πίσω. Πάντα έρχεται ένας παίκτης από το κέντρο για να πάρει την μπάλα και να χτίσει την επίθεση.

Για την άμυνα:

“Είναι γρήγορος και ευέλικτος και βγαίνει πολλές φορές εκτός εστίας για να βοηθήσει τους αμυντικούς όταν η μπάλα είναι πίσω (Βλαχοδήμος)”. Συνεχίζει με τους στόπερ Κολοβέτσιο-Μολέδο που “είναι δυνατοί και προσπαθούν πάντα να βρουν στο γήπεδο τον Ζέκα”. Ακολουθεί ο τραυματίας Κουλιμπαλί που “μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι ο πιο επιθετικός μπακ. Πηγαίνει συνέχεια πάνω-κάτω”. Ενώ ο δεξιός μπακ Χουλτ “είναι γρήγορος και πολύ επιθετικός”.

Για τη μεσαία γραμμή:

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αποθεώνει τον Ζέκα που “είναι αυτός που χειρίζεται την ομάδα, πολύ καλός παίκτης και με σπουδαία ποιότητα. Είναι η ψυχή της ομάδας. Πάντα παίρνει πρώτος την μπάλα και κοιτάει να την δώσει. Ο παρτενέρ του ο Κουρμπέλης δεν είναι ακριβώς από πίσω του, αλλά παίζει στο ίδιο ύψος”.

Για την επίθεση:

“Ο Μπεργκ ήταν ο καλύτερος που είχαν, ένας εξαιρετικός γκολτζής. Ο Βιγιαφάνες παίζει πίσω από τον επιθετικό ή στα δεξιά. Παίζει πρόσωπο με την εστία. Ο Μόλινς δουλεύει πολύ και προσφέρει”.

Το ατού:

“Αυτό που ξεχωρίζω στους παίκτες του Παναθηναϊκού είναι η πίστη που έχουν στο γήπεδό τους. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Η Μπιλμπάο είναι το φαβορί, αλλά πρέπει να μοχθήσει. Οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν τη χαμηλότερή τους ποιότητα, με φοβερό πάθος, ενθουσιασμό και ένταση”.

Κλείνοντας, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ δίνει τη συμβουλή του στην Μπιλμπάο:

“Πρέπει να πάρετε αυτά τα ματς πολύ σοβαρά. Διεκδικήστε, πηγαίνετε πρώτοι σε κάθε μπάλα. Αν ισορρόπησετε την ένταση που θα βγάλουν, η ποιότητα θα είναι αυτή που θα κρίνει την πρόκριση”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News