Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (24/04)

Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live Streaming

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στη Βαρκελώνη.

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

Ο Ολυμπιακός δίνει την πρώτη μάχη με την Μπαρτσελόνα στο Palau Blaugrana (22:00) για τα Playoffs της Euroleague για το πρώτο βήμα προς το Βερολίνο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχοντας τερματίσει στην 5η θέση της κανονικής περιόδου (ρεκόρ 22-12) θέλει να βρεθεί για τρίτη σερί χρονιά στο Final-4 και σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες όπου είχε το πλεονέκτημα έδρας και είχε αυτή τη… βάση, φέτος γνωρίζει από την αρχή πως χρειάζεται να κάνει μία τουλάχιστον εκτός έδρας νίκη για να έχει τον πρώτο λόγο για το Βερολίνο.

Να κάνει τη ζημιά

Στο Game 1 της Βαρκελώνης ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να κάνει τη ζημιά στους Καταλανούς που είχαν μαζί με τη Φενέρ την ισχυρότερη έδρα στην κανονική περίοδο (15-2) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αντίστοιχα ήταν ανάμεσα στις 4 ομάδες με θετικό εκτός έδρας ρεκόρ (9-8) δείγμα της άγνοιας κινδύνου μακριά από το ΣΕΦ.

Εξάλλου και την προηγούμενη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα Playoffs (2015) ο Ολυμπιακός είχε μειονέκτημα έδρας αλλά δεν πτοήθηκε και κάνοντας «διπλό» στη Βαρκελώνη στο Game 2 πανηγύρισε στη συνέχεια την πρόκριση με 3-1 χάρη στο ιστορικό τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στο Game 4 του ΣΕΦ.

Επιστρέφοντας στο «σήμερα» τον Μπαρτζώκα απασχολεί η κατάσταση των Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου που ταξίδεψαν με την αποστολή έχοντας ενοχλήσεις στη μέση και ίωση αντίστοιχα.

Οι Πειραιώτες είναι δεδομένα μία από τις πλέον αποτελεσματικές ομάδες εκτός έδρας και θα κυνηγήσουν στη Βαρκελώνη την πρώτη φετινή νίκη επί της ομάδας του Ρότζερ Γκριμάου, που έχει γεμάτο ρόστερ, το οποίο έγινε ακόμα πιο γεμάτο μετά την έλευση του Ρίκι Ρούμπιο κι έκανε το 2/2 στην κανονική περίοδο επί του Ολυμπιακού (68-77, 86-78).

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming: Mπαρτζώκας: «Η Μπαρτσελόνα έχει τις λιγότερες εντός έδρας ήττες – Πρέπει να στηριχθούμε στο μομέντουμ μας»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του ενόψει του Game 1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα (24/4, 22:00) τόνισε πως οι μπλαουγκράνα είναι η ομάδα με τις λιγότερες εντός έδρας ήττες στην διοργάνωση, ενώ πρόσθεσε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχθεί στο μομέντουμ που έχει χτίσει το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δυσκολία του εγχειρήματος. Έχουμε επικεντρωθεί στο πρώτο παιχνίδι θα έλεγα και όχι σε όλη τη σειρά. Ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε, να είναι για το πρώτο ματς και όχι για τη σειρά».

Για τον Παπανικολάου: «Ναι, είναι αλήθεια ότι ο Παπανικολάου δεν θα είναι μαζί μας. Σήκωσε πολύ πυρετό και έχει γρίπη, οπότε έπρεπε να μείνει πίσω. Όποιος ξέρει τον Ολυμπιακό, ξέρει ότι είναι η σημαντική η παρουσία του, άρα και η απουσία του. Ευτυχώς φέτος έχουμε αρκετούς παίκτες, για να προσπαθήσουν να κάνουν αυτά που κάνει και αυτός στο παρκέ».

Για την Μπαρτσελόνα:«Είναι πολύ δυνατή ομάδα η Μπαρτσελόνα και από ότι διάβασα με την καλύτερη έδρα στην EuroLeague, που σημαίνει ότι για να κερδίσουμε εκεί πρέπει να κάνουμε πραγματικά καλά παιχνίδια και ομαδικά και ατομικά. Ομαδικά το πλάνο μας, όπως το έχουμε σκεφτεί, πρέπει να είναι αποτελεσματικό. Δεν θέλω να περιαυτολογώ, αλλά νομίζω ότι πάντα τα ριμπάουντ είναι σημαντικά. Είναι μαθηματικά, έχουν να κάνουν με τις κατοχές. Αν οι άλλοι έχουν παραπάνω κατοχές από εσένα.Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε τα ποσοστά τους. Παίζουμε καλή άμυνα. Είμαστε σίγουροι για αυτό, αποδεδειγμένα. Αλλά πρέπει να μην τους δώσουμε παραπάνω κατοχές, να μην κάνουμε λάθη και τους δώσουμε την μπάλα στα χέρια τους. Αν ελέγξουμε το παιχνίδι όσον αφορά αυτό το κομμάτι, νομίζω θα έχουμε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουμε».

«Ηγετική η φυσιογνωμία του Παπανικολάου»

Για το παιχνίδι χωρίς τον Παπανικολάου:«Πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε χωρίς τον Παπανικολάου. Έχουμε 4-5 επιλογές, να δούμε αν θα παίξουμε με περισσότερα γκαρντ, αν θα κατεβάσουμε ένα φόργουορντ ακόμα από το τέσσερα στο τρία γενικά έχουμε κάποιες ιδέες. Όμως οι συνθήκες του παιχνιδιού επιβάλλουν κάποια πράγματα και πρέπει να ανταποκριθείς εκείνη τη στιγμή. Αν μιλάμε για την ηγετική φυσιογνωμία του Κώστα, τότε ναι, συμφωνώ μαζί σας. Είναι μια σημαντική απουσία».

Για το αν παίζει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας:«Υπάρχει η έννοια της έδρας και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έχει χάσει φέτος τα λιγότερα παιχνίδια στην έδρα της. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κόσμος της βάζει πίεση, όπως συμβαίνει με την Παρτίζαν ή τον Ερυθρό Αστέρα, που χάσαμε έξω. Αντίστοιχα, κι εμείς χάσαμε παιχνίδια στο γήπεδό μας, που έπρεπε να πάρουμε. Θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό για μας είναι το μομέντουμ. Οι παίκτες μας είναι συγκεντρωμένοι και συνειδητοποιημένοι για το τι πρέπει να κάνουμε. Κι αν μείνουμε σε αυτό, στο ότι εμείς είμαστε καλά, σημαίνει ότι θα έχουμε και αρκετές πιθανότητες να φτάσουμε στο Final Four».

Για την Κ19 του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League: «Θερμά συγχαρητήρια στον προπονητή της Κ19 του Ολυμπιακού, σε όλο το stuff, στους παίκτες, στο κλαμπ γενικότερα. Μία τεράστια επιτυχία, την οποία και εγώ είδα τα τελευταία 2-3 παιχνίδια. Νομίζω ότι έχει πολύ ταλέντο αυτή η ομάδα και τους εύχομαι να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και σύντομα. Τώρα αν ανοίγει την όρεξη, όπως βλέπετε ο δικός μας σύλλογος παίζει πολλούς ημιτελικούς, τελικούς σε πολλά αθλήματα διαφορετικά. Ό,τι καλύτερο μαζέψουμε τη φετινή χρονιά θα είναι σημαντικό».

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming: Ουόκαπ: «Νιώθω φρέσκος – Θα πρέπει να βγουν κάποια παιδιά μπροστά για τον Παπανικολάου»

O Tόμας Ουόκαπ σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα (24/4, 22:00) μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται μετά τις ενοχλήσεις στην μέση, ενώ πρόσθεσε πως κάποιοι παίκτες πρέπει να βγουν μπροστά για να καλύψουν την απουσία του Κώστα Παπανικολάου.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς αισθάνεται μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην μέση στην προτελευταία προπόνηση: «Φανταστικά. Έκανα θεραπεία τις τελευταίες ημέρες και αισθάνομαι καλά. Νιώθω φρέσκος».

Για την σειρά με την Μπαρτσελόνα και ποιο θα είναι το κλειδί: «Η άμυνά μας πρέπει να είναι καλή. Να μην τους αφήσουμε να τρέξουν. Είναι ταλαντούχα ομάδα, ξέρουν πώς να παίζουν, είναι μαζί χρόνια. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση»

Για την απουσία του Παπανικολάου: «Είναι σημαντική. Είναι ο ηγέτης μας. Είναι σημαντική, θα πρέπει να βγουν μπροστά κάποια παιδιά. Αυτό κάνουμε όμως ως ομάδα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θα είναι μαζί μας σύντομα, αλλά για τώρα πρέπει να καλύψουμε το κενό του».

Για το αν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα νίκησε τον Ολυμπιακό στα δύο ματς της κανονικής περιόδου: «Όχι, δεν σημαίνει κάτι. Είναι μία νέα σεζόν, όλα ξεκινούν από το 0-0 και θα προκριθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις 3 νίκες. Δεν σημαίνει κάτι. Είδαμε VIDEO, μάθαμε από αυτό και ξεκινάμε από την αρχή».

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live streaming| Links:

Δείτε ζωντανά τον αγώνα με ένα κλικ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News