Δεν είναι ώρα για δάκρυα

Δεν είναι ώρα για δάκρυα

[ads]

Είναι πασιφανές, ακόμη και στους λιγότερο μπασκετικούς, πως δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα.

[ads2]

Οι παίχτες, πλην του Σίνγκλετον, φαίνονταν ανίκανοι για τα πάντα, για να βγάλουν μια άμυνα, να καλύψουν τον παίχτη τους στις αλλαγές μαρκαρισμάτων, να βάλουν ένα αμαρκάριστο τρίποντο, που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έχαναν. Αυτό που ενοχλεί δεν είναι το ότι χάσαμε ένα παιχνίδι αμαχητί. Ούτε το ότι μας κέρδισε ο Μπαρτζώκας. Ενοχλεί το ότι ηττηθήκαμε από μια ομάδα που αφενός φέτος είναι φάντασμα του εαυτού της κι αφετέρου χτες δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης για να μας υποτάξει.

Εν ολίγοις, ηττηθήκαμε από μια ομάδα που έπαιξε λιγότερο χειρότερα από εμάς. Το χτεσινό σκηνικό με την βράβευση του Πασκουάλ από την Μπάρτσα, μου έφερε στο μυαλό ένα ανάλογο σκηνικό, όταν στην πρώτη επανεμφάνιση του Ζοτς στο ΟΑΚΑ, ως προπονητή της Φενέρ, έχασε το ίδιο εύκολα και χαλαρά από εμάς, με την όλη κατάσταση να μοιάζει σαν ένα καταραμένο déjà vu για όσους είδαν το χτεσινό παιχνίδι. Έπαιξε ρόλο η συγκινησιακή φόρτιση του Πασκουάλ; Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό με ασφάλεια. Όμως οι δικαιολογίες δεν είναι για εμάς. Οι δικαιολογίες δεν είναι για αυτούς που αγαπούν την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Οι δικαιολογίες είναι για εκείνους που πασχίζουν να μας φτάσουν. Χάσαμε εύκολα και απολύτως δίκαια, διότι απλώς δεν μπορούσαμε.

Για να είμαστε όμως σωστοί και ρεαλιστές, δεν αξίζουν δάκρυα γι’ αυτή την ομάδα, ούτε και ακραίες κριτικές. Ο Παναθηναϊκός που κόντεψε να προκαλέσει έμφραγμα σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ (όταν οι άλλοι έχαναν με κάτω τα χέρια…), έκανε το χειρότερο παιχνίδι του και σαφώς όλες οι ομάδες δικαιούνται να κάνουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαστε η μοναδική ομάδα που άλλαξε τόσο νωρίς προπονητή, ο οποίος αφενός δεν διάλεξε το ρόστερ με το οποίο πορεύεται, αφετέρου ακόμη δεν έχει προλάβει να περάσει την φιλοσοφία του στους παίχτες. Εγώ προσωπικά τον Πασκουάλ θα τον κρίνω με ασφάλεια του χρόνου κι όχι φέτος.

Υ.γ.1 Οι «εκπλήξεις» (όσο δόκιμος είναι ο όρος αυτός για την φετινή διοργάνωση) θα είναι πολλές. Αυτό μπορεί να είναι καταδικαστικό για πολλές ομάδες. Πάντως τον Παναθηναϊκό δεν τον βολεύει καθόλου το να χάνουν οι ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ρεάλ από ομάδες που είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές μας, όπως η Μακάμπι λόγου χάριν, ή η Εφές ή η Νταρουσάφακα.

Υ.γ.2 Μην εκπλαγείτε εάν σε ένα μήνα κάνουμε 1-2 αλλαγές στο ρόστερ.

Υ.γ.3 Το μέγα λάθος του Πεδουλάκη είναι πως δημιούργησε μια ομάδα με έναν καθαρό pg (Καλάθης) και τρεις sg (Φελντέιν, Τζέιμς, Παππάς). Αυτό το λάθος είναι που μας στέρησε την νίκη με ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και οσφπ. Φίλος μεν Πλάτων, φίλτατη δε αλήθεια… Υ.γ.4 Εάν κάνουμε το απόλυτο στην έδρα μας και με 3-4 νίκες εκτός (σενάριο διόλου απίθανο), όχι μόνο θα είμαστε στους 8, αλλά θα έχουμε και καλό πλασάρισμα, ίσως στην θέση 5 ή 6. Και τότε όλα είναι πιθανά.

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 20 προγνωστικά έχει σήμερα το Μενού. Για να πάτε στο Ταμείο αρκεί ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο….. Προγνωστικά Σαββάτου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Γιώργος Μπαλαχάμης
Είμαι Παναθηναϊκός από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήθελα να μαθαίνω πρώτος τι γίνεται στον Παναθηναϊκό και κάπως έτσι ήρθε στην ζωή μου η αθλητική δημοσιογραφία. Όνειρά μου; Ο Παναθηναϊός... συνέχεια πρωταθλητής και ευρωπαϊκός τελικός στο ποδόσφαιρο. Επικοινωνία: giorgos.balahamis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News