Δεν μπορεί να "κλέβει" πάντα τα παιχνίδια

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΕΑ

Όπως είπαμε πριν από μία εβδομάδα, ο στόχος ήταν το 3/3, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 2/3 παίζοντας άθλιο ποδόσφαιρο. Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης

1-0 την Κέρκυρα, 3-0 τον Κισσαμικό, 0-0 με Κέρκυρα. Τι κρατάμε; Το 0 στην άμυνα σε 270 λεπτά. Τίποτα άλλο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κακό ποδόσφαιρο και στα τρία παιχνίδια. Η κλάση του Λέτο έδωσε την νίκη επί της Κέρκυρας, το 3-0 επί των κρητικών ήταν πλασματικό σκορ και το 0-0 με την ΑΕΚ έδειξε ότι ο Ουζουνίδης θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στο κεφάλι του, προκειμένου η ομάδα να σταματήσει να πηγαίνει με νοοτροπία Λεβαδειακού και Ξάνθης, δηλαδή να “κλέβει” τα παιχνίδια.

Η αγωνιστική εικόνα των “πρασίνων” δεν έχει βελτιωθεί καθόλου από τότε που έφυγε ο Αντρέα Στραματσόνι. Εδώ φαίνεται και η τεράστια απουσία του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Μπορεί ο Κολομβιανός να έχανε τα…άχαστα, ωστόσο έκανε φάσεις, μάρκαρε, έτρεχε, κρατούσε μπάλα και είχε την ικανότητα να “σπάσει” κλειστές άμυνες. Κάτι που δεν έχει κανένας άλλος “πράσινος”, πέρα του Εμποκού που είναι στο Κόπα Άφρικα.

“Βγάζει μάτι” το ότι πρέπει να έρθουν παίκτες και να κάνει στην άκρη τον εγωισμό του ο Μαρίνος Ουζουνίδης προκειμένου να αρχίσει να βελτιώνεται η ομάδα. Όταν λέω για εγωισμό, εννοώ τόσο τον αγωνιστικό, όσο και τον μεταγραφικό. Ο (θετικός σε όσα παιχνίδια έπαιξε) Σαμπά δεν αγωνίστηκε σήμερα, ο Ρέις έχει ανεξήγητα παροπλιστεί (παρόλο που δεν είναι κακός), ενώ ο Κουρμπέλης φαίνεται πως δεν είναι αυτό που έψαχνε πραγματικά ο Παναθηναϊκός. Επιπλέον, η υπόθεση του “δεκαριού” έχει κολλήσει στο ότι περιμένουμε να φύγει ο Ιμπάρμπο για να έρθει ένας 33χρονος (!) στην ομάδα! Λες και δεν υπάρχουν άλλα “δεκάρια”. Πόσο μάλλον καλύτερα και σε καλύτερη ηλικία.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Κουρμπέλη: Δεν λέω πως είναι ένας κακός παίκτης. Είναι τίμιος, προσπαθεί και παίζει όσο μπορεί. Προσφέρει σίγουρα παραπάνω ανασταλτικά από τον Κρίστιαν Λεντέσμα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός χάνει παρά πολλά σε δημιουργία. Ο Λεντέσμα σε κάθε αγώνα περνούσε 2-3 εξαιρετικές κάθετες με οι οποίες γίνονταν ευκαιρίες. Ο Κουρμπέλης δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αφού δεν είναι “δημιουργός”. Άρα ο Παναθηναϊκός θα καταλήξει να παίζει με δύο αμυντικογενή 6άρια που δεν ξέρουν να δημιουργούν (Ζέκα-Κουρμπέλης) ή θα συνεχίζει να παίζει με αλχημείες για να βγάλει την σεζόν. Ο Λουντ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ “εξάρι”. Επιτελικός χαφ είναι και το “φωνάζει”. Ως επιτελικός έχει κάνει τις καλύτερες του εμφανίσεις τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και σε Ελσίνκι και εθνική Φινλανδίας.

Όπως και να έχει, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, η φετινή (χαμένη) σεζόν θα έχει ακόμα χειρότερο “φινάλε”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News