Ξεχώρισε ξανά ο Σαμοντούροβ - Τερμάτισε στην 5η θέση ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Τι θα κάνει φέτος ο Ράντονιτς με τα νιάτα;

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την 5η θέση στο Adidas Next Gen Tournament που διοργάωσε η EuroLeague στο Μόναχο.

Οι Πράσινοι επικράτησαν της Ουλμ με 86-77 και με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

Από νωρίς ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα και παρότι δε διατήρησε τη διαφορά στα ύψη του 11-28 μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έφτασε εύκολα στη νίκη.

Το άστρο του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ έλαμψε για άλλη μια φορά, με 29 πόντους (11/14 δίποντα), 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη.

Δεύτερος σκόρερ ο Ζερβός με 9, ο Βασιλαντωνάκης πέτυχε 8, ενώ ο Αβδάλας προσέθεσε 6 με 8 ασίστ.

Ο Τζέρβις Σεφς σκόραρε 16 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ από την πλευρά των ηττημένων.

Τα δεκάλεπτα: 11-28, 37-49, 56-69, 77-86

Παναθηναϊκός: Πού είναι η χαμένη αμυντική αίγλη;

Ο Παναθηναϊκός καλείται να διαχειριστεί τον τρόπο που του επιτίθεται ο αντίπαλος από τη στιγμή που ο κύριος όγκος των καταστάσεων αφορά κεντρικά PnR τα οποία το τριφύλλι αδυνατεί να αναχαιτίσει με τον αρχηγό να βγαίνει στην κορυφή της ρακέτας και πίσω του να δημιουργούνται πολλά κενά μέτρα.

Η Μπολόνια τις προάλλες (μάλλον ΚΑΙ η Μπολόνια) κατάφερε να βρει φως μέσα από αυτή την επιθετική κατεύθυνση ποντάροντας στη δημιουργία ανισορροπίας, σημαδεύοντας το ρολάρισμα του δικού της ψηλού στα κορμιά των Γκουντάιτις, Ουίλιαμς που είναι αδύναμοι αμυντικοί.

Σε σημείο ο Γιώργος Παπαγιάννης -που διεξάγει κακή σεζόν- να φαίνεται μπροστά τους αμυντικό γεράκι!

Μην κοροϊδευόμαστε, η ομάδα φέρεται να παίζει σαν να έχει αποφασίσει ότι η χρονιά είναι καμένη κι απλά προσπαθεί να βγάλει την υποχρέωση. Καμία προσπάθεια, καμία «κάψα».

Με απενεργοποιημένους τους καλύτερους σουτέρ της, χωρίς προικισμένους defensive stoppers η άμυνα …προσκαλεί κάθε αντίπαλο να την «πληγώσει».

Το αστείο είναι ότι καλοκαιριάτικα ο Ντέγιαν Ράντονιτς διαφημιζόταν σαν ο κόουτς που θα έδινε στον Εξάστερο την χαμένη του αμυντική αίγλη.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News