Βοτανικός: Πιο γρήγορα οι δημοπρατήσεις - Πώς επηρεάζεται το γήπεδο

Μπακογιάννης: «Αύριο το πρωί μπορεί να ξεκινήσει ο Βοτανικός»

Νέο νόμο που αφορά τη δημοπράτηση έργων που συνάπτει το δημόσιο έθεσε προς διαβούλευση έως τις 7 Δεκεμβρίου το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ξεπεραστούν χρόνια προβλήματα πάνω στην εκτέλεση και έγκαιρη υλοποίηση των επενδύσεων.

Οπως τονίστηκε από το υπουργείο θα γίνουν έντεκα διορθώσεις των διατάξεων του νόμου 4412/16 με δύο ξεκάθαρους στόχους: Απόλυτη διαφάνεια και τα έργα στην ώρα τους.

Ολο αυτό βεβαίως ακουμπάει και το πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης και τα έργα στον Βοτανικό αφού μπορεί να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο ανάδοχος οφείλει να ενημερώσει για τυχόν αστοχίες στη μελέτη του έργου εντός διαστήματος που κυμαίνεται μεταξύ 20 και 60 ημερών.

Από εκεί και πέρα θα ξεκαθαριστεί το πλαίσιο στο οποίο οι ανάδοχοι δημοσίων έργων δικαιούνται πριμ ύψους 5% της αξίας της συμβατικής δαπάνης εφόσον ο χρόνος παράδοσης του έργου είναι μικρότερος κατά 10% του προβλεπόμενου στη σύμβαση.

Επίσης βάσει του νέου νομοσχεδίου η προθεσμία για τον ανάδοχο να υποβάλει ενστάσεις μειώνεται σε 15 ημέρες ενώ ο αρμόδιος φορέας υποχρεούται να εκδώσει την από φασήτου επί της ένστασης σε 60 μέρες.

Πηγή: SPORTDAY

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News