Βοτανικός - MoU: Τα 5 σημεία-κλειδιά

Έτσι θα είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού - Η αποκάλυψη κατασκευάστριας εταιρείας (pics)

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός χθες έδωσε στη δημοσιότητα το MoU για τη Διπλή Ανάπλαση. Ποια τα 5 σημεία-κλειδιά που προκύπτουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, αυτά είναι:

Λεωφόρος:

Στα 70 εκατ. Στο άρθρο 9 που υπάρχει αναφορά για τη χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου προϋπολογισμού 72 εκατ ευρώ υπογραμμίζεται ότι το γήπεδο της Λεωφόρου θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου με βάση το ΠΔ. Εκεί γίνεται μια πρώτη εκτίμηση της αξίας του οικοπέδο.υ Με βάση διεθνή πρότυπα αποτιμήσεων έχει εκτιμηθεί σε αξία 70 εκατομμυρίων ευρώ περίπου χωρίς όμως να γίνεται μεγαλύτερη ανάλυση.

Ερασιτέχνης:

Ο AO θα είναι ο παραχωρησιούχος άνευ ανταλλάγματος για 99 χρόνια όπως η παραχώρηση αυτή θα λάβει χώρα μεταξύ του δήμου και του σωματείου ΠΑΟ. Η λέξη παραχωρησιούχος αποτελεί ένα νομικό κλειδί για να ξεπεραστεί το οποιοδήποτε κενό υπήρχε νομικά ως προς το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου και του οικοπέδου στο οποίο πατάει το Απ. Νικολαΐδης.

Εκχώρηση:

Στον Ερασιτέχνη θα παραχωρηθούν επίσης άνευ ανταλλάγματος με την ίδια ή όμοια σύμβαση παραχώρησης τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις επί των αθλητικών λειτουργιών και δραστηριοτήτων του γηπέδου ποδοσφαίρου προκειμένου αυτά να εκχωρηθούν από τον Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ άνευ ανταλλάγματος. Παρότι εδώ δεν περιγράφεται αναλυτικά στο MoU η ΠΑΕ θα πληρώνει ετήσιο ενοίκιο στον Ερασιτέχνη για τη χρήση του γηπέδου το ύψος του οποίου θα είναι σταθερό και θα προκύψει κατόπιν της διαπραγμάτευσης που θα γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές για την υπογραφή διμερούς συμβάσεως.

Απόσβεση:

Στο σημείο 6 τονίζεται πως η χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου όπως και των λοιπών έργων υποδομής έχουν όχι μόνο ανταποδοτικό χαρακτήρα υπό την έννοια της απόσβεσης εντός 10ετίας της δημόσιας επένδυσης όσο και οικονομικό και ευρύτερα κοινωνικό χαρακτήρα. Δηλαδή σημειώνει πως η απόσβεση των χρημάτων που θα επενδυθούν απ το δημόσιο για το έργο του Βοτανικού θα γίνει εντός 10 ετών απ την έναρξη λειτουργίας του ποδοσφαιρικού γηπέδου και των υπολοίπων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Χρήσεις:

Στο άρθρο 10 για την κατανομή εσόδων του γηπέδου σημειώνεται ότι τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορικές δραστηριότητες κατανέμονται μεταξύ ελληνικού δημοσίου και δήμου κατά 65% και 35% αντιστοίχως. Επ αυτού υπήρξαν παρανοήσεις πως ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα έσοδο. Αυτό δεν ισχύει. Η ΠΑΕ θα υπογράψει μία διμερή σύμβαση με τον δήμο και το δημόσιο προκειμένου να τους καταβάλλει κάθε χρόνο ένα φιξ ποσό για να ενοικιάζει εμπορικές χρήσεις.

Πηγή: Sportday

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News