Βήμα πρόκρισης στην Τούμπα - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης δεν κέρδισε απλά το πέναλτι...

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός για τους «8» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεσπόζει στην προημιτελική φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη (20:30). Στην Τούμπα, οι δύο πλευρές θα δώσουν την πρώτη «μάχη» για την πρόκριση στα ημιτελικά και φιλοδοξούν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς που ακολουθεί την ερχόμενη βδομάδα στη Λεωφόρο.

Στο «τριφύλλι» ο τρόπος που ήρθε η νίκη απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννινα εκτόξευσε την αυτοπεποίθηση όλων στα ύψη. Οι «πράσινοι» μπορεί να έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσουν νωρίς το παιχνίδι. Όμως το σημαντικότερο ήταν ότι κυριάρχησαν πάνω στο χορτάρι έβγαλαν μαχητικότητα και δεν παράτησαν το παιχνίδι.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας στο +4 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Ολυμπιακό. Έτσι, πάει στα διαδοχικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα μεταδοθεί από τo CosmoteSport 1HD.

Πάντα ψύχραιμος ο Ιβάν

Ο Γιοβάνοβιτς στάθηκε στη νίκη στους Ζωσιμάδες, αλλά και στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με ΠΑΟΚ σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Σέρβος προπονητής.

«Σίγουρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι καλά οργανωμένη. Προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο και να βρούμε λύσεις σε μια οργανωμένη άμυνα και να μη δεχόμαστε αντεπιθέσεις. Δεν κινδυνέψαμε στο ματς, εκτός από το λάθος που έγινε στην άμυνα. Η υπομονή στο παιχνίδι μας μας έδωσε τη λύση.

Όλοι δυσκολεύονται σε κλειστές άμυνες. Είχαμε αρκετές φάσεις απέναντι σε μια καλή ομάδα. Δεν βάλαμε το γκολ όταν μπορούσαμε. Όσο περνούσε ο χρόνος ήταν πιο δύσκολο αλλά δεν έχω παράπονα από τους παίκτες.

Είμαστε μια ομάδα που είμαστε αρκετό καιρό μαζί. Έχουμε συνεχόμενα ματς με τον ΠΑΟΚ που είναι ένας μεγάλος αντίπαλος. Θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες. Υπάρχει πίεση με τη βαθμολογία στο Πρωτάθλημα, όμως στοχεύουμε ως κάτοχοι στοχεύουμε και στο Κύπελλο».

Τα τελευταία αγωνιστικά νέα

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και σήμερα με προπόνηση στο γήπεδο του Μακεδονικού ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αυριανό παιχνίδι. Γνωστή έγινε και η αποστολή της ομάδας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην έχει στην διάθεσή του τον Μάγκνουσον, ο οποίος έχει μείνει εκτός με πρόβλημα στην γάμπα από το ματς με την ΑΕΚ.

Παράλληλα, στην αποστολή επιστρέφει ο Άνταμ Τσέριν, ο οποίος είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού. Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο Γιοβάνοβιτς κρατάει κλειστά χαρτιά μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκονται οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Βέρμπιτς, Καμπετσής, Κυριόπουλος, Συμεωνίδης, Κρυπαράκος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News