Βέργης: "Αλαφούζος, Γιοβάνοβιτς να κάνουν την αυτοκριτική τους"

Τέλος ο Βέργης από τον Σπορ FM: «Προσωπική απόφαση Αλαφούζου»

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Βέργης, σχολιάζει τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Σλάβια Πράγας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο SDNA:

Τα έγραψα πριν από μια εβδομάδα για τον Γάλλο, τα λέω και σήμερα για τον Άγγλο συνάδελφο του. Τον έσκισαν τον Παναθηναϊκό οι διαιτητές. Τον κατακρεούργησαν. Ο χθεσινός έχει τη… δικαιολογία ότι η φάση του Σενκεφελντ ήταν πιο δύσκολη από την αστεία αποβολή του Παλάσιος. Όμως αν υπήρχε var -πόσο ΓΕΛΟΙΑ η ΟΥΕΦΑ, Θεέ μου- το πέναλτι και η αποβολή του γκολκίπερ της Σλάβια θα είχε δοθεί γιατί ήταν μαρς. Δεν υπήρχε το var οπότε ο ΠΑΟ υπέστη νέα αδικία.

Όμως τώρα που τελείωσαν όλα και το τριφύλλι θα περιμένει ξανά ΑΛΛΟ ένα χρόνο για την Ευρώπη, οφείλουν άπαντες να κάνουν την αυτοκριτική τους. Ο Αλαφούζος,ο Γιοβάνοβιτς,όλοι όσοι έχουν λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Στον καθρέφτη των ευθυνών του αποκλεισμού θα δουν και τον εαυτό τους, όχι μόνο τον Μπουκέ και τον Μπανκς.

Δεν γίνεται να πηγαίνει ο Παναθηναικος σε ματς γοήτρου και εκατομμυρίων κόντρα στη Σλάβια έχοντας βασικό εξτρέμ τον νεαρό Βαγιαννίδη ως αντικαταστάτη του Παλάσιος, τον…. κομμένο Καμπετση ως αλλαγή (και στα δυο ματς) και το κυριότερο δίχως ΚΑΝΕΝΑ δημιουργικό χάφ! Είναι πρωτοφανές σε αυτό το επίπεδο καλύτερος δημιουργός να είναι ένας στόπερ, ο εξαιρετικός Μάγκνουσον. Το γεγονός ότι έτρεχαν σαν σκυλιά στη μεσαία γραμμή ο Πέρεθ και ο Τσέριν δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Τις φοβερές πάσες έβγαλαν δυο μπακ, ο Χουανκάρ (δύο) και ο Κώτσιρας, και ένας κεντρικός αμυντικός, ο Μάγκνουσον.

Συμφωνώ απόλυτα με τη γενική πεποίθηση ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάνει εξαιρετική δουλειά και ο φετινός Παναθηναϊκός, με τις επιβεβλημένες προσθήκες που φαντάζομαι ότι θα γίνουν, θα είναι πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα. Όμως την Ευρώπη δεν τη μέτρησε σωστά. Ο Παναθηναϊκός πήγε γυμνός από επιλογές και δυστυχώς το πλήρωσε. Ο εξαιρετικός Σέρβος προπονητής αδίκησε τον εαυτό του και τη δουλειά του. Και ολόκληρος ο οργανισμός Παναθηναϊκός αδίκησε την περσινή του προσπάθεια αφού αποδείχθηκε στην πράξη ότι ΜΠΟΡΟΥΣΕ να περάσει τη Σλάβια. Αν ήταν όπως έπρεπε, αν είχε ενισχυθεί όπως χρειαζόταν γι’ αυτά τα ματς, μπορούσε να νικήσει ακόμη και τους άθλιους διαιτητές.

Αυτά λέει ο καθρέφτης των αγώνων και το αντιλαμβάνονται εκείνοι που μπορούν να δουν πέρα από τα λίγα εκατοστά των οπαδικών γυαλιών. Όταν λες και γράφεις την αλήθεια, δεν το κάνεις για να αδικήσεις τη δουλειά ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ανθρώπου όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μια για όλους μας. Και μπορεί οι φίλοι του τριφυλλιού δικαίως να προσδοκούν ωραία πράγματα φέτος από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα τους, αλλά το αγκάθι αυτού του αποκλεισμού θα υπάρχει έντονα μέσα τους μέχρι την επόμενη φορά. Μαζί και το βασανιστικό ερώτημα «Τι θα είχε γίνει αν η ομαδα είχε πράξει τα δέοντα…».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News