Το... μυστικό της μεταμόρφωσης!

Προβλήματα για δύο στον Παναθηναϊκό!

Τις μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ οι συζητήσεις για τον Λάζλο Μπόλονι που ακόμα πειραματιζόταν και δεν τολμούσε να βγάλει από το βασικό σχήμα Μακέντα-Καρλίτος ήταν άνευ αντικειμένου αφού στην ηλικία του ο Ρουμάνος ούτε κανένας πρωτόβγαλτος είναι, μήτε δίνει εξετάσεις για την επάρκειά του.

Ελπίζουμε βλέποντας το ματς να καταλάβατε ότι το μυστικό τής μεταμόρφωσης προς το πολύ καλύτερο ήταν ότι η ομάδα έβγαλε στο παιχνίδι της την απαραίτητη αγωνιστική ένταση.

Ευτυχώς που δεν διαβάσαμε ότι ο κόουτς χάρη στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος μεταμορφώθηκε σε τζίνι της προπονητικής γιατί έβγαλε τον Καρλίτος από την ενδεκάδα ή τοποθέτησε τον Αλεξανδρόπουλο μπροστά από την άμυνα.

Τα τελευταία χρόνια μιλάμε τόσο πολύ για προπονητές, που είναι αδύνατο να αποφύγουμε τις υπερβολές. Σπανίως η εικόνα ενός αγώνα έχει υπάρξει τόσο κοντά σε αυτό που μπορεί να υπηρετήσει ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Παναθηναϊκός, ό,τι έγινε στο Μαρούσι ήταν σαν ταινία που είχαμε δει μια μέρα πριν.

Στην πραγματικότητα πριν από τον αγώνα υπήρχε μόνο ένα ερωτηματικό: αν εντός αγωνιστικού χώρου θα δούμε τα προτερήματα που αντικρύσαμε πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη: το πρέσινγκ κι η ικανότητά της ομάδας να παίζει επίθεση με 4-5 παίκτες στρατοπεδεύοντας στο μισό γήπεδο.

Ολα αυτά δεν έχουν σχέση με τεχνικές οδηγίες, αλλά με τη φόρμα των ποδοσφαιριστών και την ενέργεια που έχουν για ξόδεμα. Από τη στιγμή που ενέργεια υπήρχε όλα έγιναν απλά κι ο Παναθηναϊκός ανάγκασε μια έμπειρη ομάδα να φαίνεται πολύ κατώτερή του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News