Το Κύπελλο και η Ευρώπη του (ξανα)κλείνουν το... μάτι!

Το Κύπελλο και η Ευρώπη του (ξανα)κλείνουν το... μάτι!

Το πόσο χρειάζεται μια κούπα ο οργανισμός Παναθηναϊκός για να αρχίσει ξανά να «γιγαντώνεται» το γνωρίζουν όλοι, διοίκηση – προπονητής – ποδοσφαιριστές καλούνται να κάνουν τις δικές τους υπερβάσεις από σήμερα κιόλας. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Για πρώτη φορά μετά το 2014, θα έλεγε κανείς πως ο Παναθηναϊκός συναντά μια διαδρομή στο Κύπελλο Ελλάδος χωρίς ομάδα «φόβητρο» μέχρι τον τελικό. Ατρόμητος, Βόλος, Καρδίτσα, Άρης ή Λαμία και τελικός. Πριν από επτά χρόνια συνάντησε Εργοτέλη, Ηρακλή Ψαχνών, Ολυμπιακό Βόλου, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Το Κύπελλο, λοιπόν, του λέει περίτρανα μετά από καιρό, «έλα και κατέκτησε με».

Στο… ρελαντί ο Παναθηναϊκός έφθασε μέχρι τα προημιτελικά, δίχως να απειληθεί σχεδόν καθόλου σε τρία ματς απέναντι στους Περιστεριώτες και στους Θεσσαλούς. Όλα πήγαν περίφημα ως εδώ, όμως, από δω και στο εξής, άπαντες οφείλουν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Από τους ποδοσφαιριστές μέχρι τη διοίκηση.

Η τελευταία που έχει την πιο επιβαρυμένη θέση για όλα τα… γνωστά που προηγήθηκαν τα περασμένα χρόνια, καλείται να ζυγίσει τις φετινές πιθανότητες του Παναθηναϊκού να κατακτήσει κούπα και να κινηθεί στις απαιτούμενες «ενέργειες». Μην ξεχνάτε πως ο Κυπελλούχος πηγαίνει αυτόματα στην Ευρώπη!

Φυσικά, η αναφορά γίνεται για τον Παναθηναϊκό και όλα αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Τίτλοι, έξοδος στην Ευρώπη, δεν θα έπρεπε να γίνεται καν λόγος για πλασάρισμα στην τετράδα. Ίσως, ούτε και για ευνοϊκές κληρώσεις!

Το Τριφύλλι θα ανέβει επίπεδα, θα εμφανιστεί προετοιμασμένο για την ευρωπαϊκή πρόκληση μέσω της συσπείρωσης που θα φέρει ένα Κύπελλο, μέσω της διατήρησης του προπονητή του για 2η συνεχόμενη σεζόν, μέσω της ικανοποίησης των φιλάθλων του μετά από χρόνια.

Υ.Γ Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επειγόντως έναν εξτρέμ – γκολτζή στη θέση των Αϊτόρ – Χατζηγιοβάνη. Ο Παλάσιος είναι καλός, χρυσός, ταχύτατος με πρώτη σκέψη την ασίστ. Χρειάζεται να έρθει ένας αντίστοιχος με πρώτη σκέψη το γκολ.

Υ.Γ 2 Προβλέπω πως τόσο ο «Τούκου» όσο και ο Βιτάλ θα εμφανιστούν αγνώριστοι στο β’ γύρο του πρωταθλήματος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News