Θα σπάσει την παράδοση ο Μέικον;

Τα εύκολα... δύσκολα, αλλά «πέρασε» στον τελικό!

Αν ένας παίκτης είναι σκόρερ και ξέρει να βάζει τη μπάλα στο καλάθι, θα το κάνει από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μέχρι τα επίπεδα της Euroleague, αρκεί βεβαίως η ομάδα να τον υποστηρίξει και ο αθλητής να είναι ευχαριστημένος με το ρόλο του και να αποδειχθεί ευπροσάρμοστος.

Η αλήθεια είναι πως κάμποσα παιδιά που πέρασαν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια αν και είχαν προσόντα δεν μπόρεσαν να μακροημερεύσουν στο ΟΑΚΑ, ο Νταρίλ Μέικον καλείται να …σπάσει την παράδοση.

Ανήκει και αυτός στην κάστα αθλητών που έχουν το μικρόβιο του σκόρερ και έχουν απίστευτη σύνδεση με το καλάθι, παρότι ξεκίνησαν από χαμηλές κατηγορίες, σιγά σιγά, ανέβηκαν στο κορυφαίο επίπεδο.

Άλλοι με μεγαλύτερη επιτυχία (Ταιρίς Ράις/Μάικ Τζέιμς) και άλλοι χάρη σε αυτή τους την ικανότητα, έμειναν στο κορυφαίο επίπεδο για χρόνια (Έρικ Μακόλουμ/ Τζαμάρ Σμιθ).

Ο τέως παίκτης της ΑΕΚ δεν ενθουσίασε κιόλας στο τουρνουά της Πάτρας αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κάμποσα λεπτά κλήθηκε να παραστήσει τον πόιντ γκαρντ, γεγονός που δεν τον ευνοεί αφού ο νους του είναι στο μάτωμα του καλαθιού και όχι στην οργάνωση.

Τι να γίνει όμως που και ο Κέντρικ Πέρι ήθελε αλλαγή με τον κόουτς να μην επιθυμεί να πάει ο ρόλος στον Σαντ Ρος αλλά σε έναν κοντύτερο παίκτη που όμως κάποια στιγμή θόλωσε κι άρχισε να πετάει …τούβλα το ένα πίσω από το άλλο. Αν τελικώς δεν αποκτηθεί πόιντ γκαρντ θα δούμε πως θα διαχειριστεί ο προπονητής αυτό το αγκάθι.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News