Θα γίνετε έρμαια των ανέκδοτων;

Θα γίνετε έρμαια των ανέκδοτων;

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Κηφισιά χάρη στο τρίτο δεκάλεπτο (25-8) και σε δύο – τρεις παίκτες που τράβηξαν το κάρο από τη λάσπη του πρώτου ημιχρόνου.

Φελντέιν, Φώτσης και Χαραλαμπόπουλος «καθάρισαν» και σφράγισαν το 13-0 του πρώτου γύρου ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περιόδου 2007-08. Εδώ, όμως, σταματά η κουβέντα και μαζί της πολλά από τη λογική που αφορούσε τον αγώνα με την Κηφισιά που λέμε ξανά πως παρουσιάζει πάντα ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο με τους μεγάλους.

[ads2]

Πάμε στ’ άλλα τώρα. Η διαιτησία στο ΟΑΚΑ ήταν ένα μπασκετικό ανέκδοτο. Ήταν ένα προσωπικό σόου δύο εκ των τριών διαιτητών που κατάφεραν να εκτινάξουν από τις θέσεις τους πατεράδες και παππούδες που ήταν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο γήπεδο. Τραγικοί όχι κακοί. Ο Κορομηλάς για ένα ακόμη ματς στο ΟΑΚΑ έπαιξε κάκιστα και πλέον αυτό παύει να θεωρείται σύμπτωση ή κακή ημέρα. Τελεία και παύλα. Αυτόν που μάθαμε εσχάτως είναι ο Αστέριος Γκούμας. Η αλήθεια είναι πως κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του σ’ ένα φαινομενικά ήσυχο ματς. Αν αυτό ήταν το ζητούμενο τότε το πέτυχε 101%. Αν όχι τότε θα πρέπει ν’ αναθεωρήσει τα πράγματα. Ο διαιτητής όποτε προσπαθεί να γίνει πρωταγωνιστής συνήθως το πετυχαίνει αλλά αρνητικά. Ο Γκούμας έχει κάνει ένα κάρο λάθη στο ΟΑΚΑ.

Σε αυτές τις γραμμές και σε όλες τις γραμμές των εντύπων ή των σάιτ θα πρέπει ν’ αρχίζει και να τελειώνει αυτή η συζήτηση. Τι θέλουμε να πούμε; Οι παίκτες απαγορεύεται ν’ ασχολούνται. Πρέπει ν’ απαντούν με μπάσκετ και μόνο με μπάσκετ. Οτιδήποτε άλλο κάνει κακό στην ομάδα. Τι πάει να πει εκνευρίστηκα; Τι πάει να πει με χτυπάνε; Δεν υπάρχουν αυτά.

Ήταν αγωνιστική εικόνα αυτή με την Κηφισιά; Η διαιτησία επηρέασε; Όχι! Είναι φως φανάρι πλέον πως πρέπει πολλοί ν’ αναθεωρήσουν την οπτική τους για το πώς αντιμετωπίζουν τους αγώνες. Που είναι τα σίδερα που θα …τρώγαμε στην άμυνα; Που είναι ο τσαμπουκάς; Δεν δίνεται ένα φάουλ και κοιτάζουμε τον ουρανό;

Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και θα πρέπει να παίζει ο ίδιος ως Παναθηναϊκός και να συμπεριφέρεται ως Παναθηναϊκός. Η ΟΜΑΔΑ είναι πάνω απ’ όλα.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News