Η συνέντευξη Τύπου των τελικών

Η συνέντευξη Τύπου των τελικών

Εν όψει της έναρξης των αναμετρήσεων της τρίτης και τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (θέσεις 1-2 και 3-4) ο ΕΣΑΚΕ παραθέτει αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου με την συμμετοχή των προπονητών των τεσσάρων ομάδων που παίρνουν μέρος, στο ξενοδοχείο Divani Acropolis (Παρθενώνος 19, Αθήνα) και στην αίθουσα «Ερέχθειο».

Αναλυτικά…

Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης: «Καλησπέρα σε όλους. Φέτος ζήσαμε ένα συναρπαστικόττατο πρωτάθλημα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα από πλευράς εξέλιξης των τελευταίων πολλών ετών. Η κανονική περίοδος ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, ζήσαμε όλοι πώς έζησε και μπήκαμε πλέον στο τελικό στάδιο που είναι τα plya offs, όπου είδαμε και εκεί ωραία παιχνίδια. Τα στοιχεία που έχουμε για το φετινό Πρωτάθλημα είναι πολύ θετικά και άκρως ενθαρρυντικά, παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και εγώ προσωπιικά και οι ομάδες, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κάποιες συνθήκες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη δημιουργία του Πρωταθλήματος.

[ads2]

Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε σαν ΕΣΑΚΕ να αντεπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μπορέσουμε νμα αδημιουργήσουμε ένα Πρωτάθλημα όπου όλοι οι φίλαθλοι είναι ικανοποιημένοι. Τα στοιχεία που έχουμε αναφέρει κατααδεικν΄λυουν ότι σε επιπδο προσέλευσης φιλάθλων πάνε πάρα πολύ καλά. Έχουμε ξεπεράσει την προηγούμενη εξαετί.α και ίσως ξεπεράσουμε και το ρεκόρ από το 2002-03. Αυτό το στοιχείο και μόνο συν το γεγονός ότι το Πρωτάθλημα ήταν άκρως ενδιαφέρον και συναρπαστικό μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η συνέντευξη Τύπου δεν έχει να κάνει με κάποιον απολογισμό της Λίγκας, αλλά η συνέντευξη Τύπου γίνεται για τις τέσσερις ομάδες. Εύχομαι να δούμε ωραίους αγώνες, με ηρεμία. Φέτος είχαμε και μία ακόμη επιτυχία, δεν είχαμε επεισόδια, δεν είχαμε κεκλεισμένων των θυρών ματς, μόνο ένα. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Εκεί κρίνεται το παιχνίδι, τις τέσσερις γραμμές. Δεν κρίνεται από κανέναν άλλον».
Γιούρι Ζντοβτς: “Θα ήθελα να συγχαρώ τον κόουτς Σφαιρόπουλο και τον κόουτς Πεδουλάκη για τη συμμετοχή τους στον τελικό. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον κόουτς Πρίφτη για την εξαιρετική σεζόν που έχει κάνει η ομάδα του. Ο Άρης είχε πολύ καλή παρουσία στον ημιτελικό, αλ λά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για εμάς. Εμείς καταστραφήκαμε από τον Ολυμπιακό, δεν είχαμε καλή ψυχολογία, σε αντίθεση με τον Άρη που έχει ψυχολογία, χημεία και πολύ δυνατή έδρα. Θέλουμε να ανακτήσουμε την ψυχολογία μας, να φέρουμε πίσω κάποιους παίκτες που είχαν τραυματισμούς. Πιστεύω στην ομάδα μου. Έχουμε πολλή ποιότητα και πολλούς παίκτες για να ανταγωνιστούμε τον Άρη και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τρεις νίκες”.
Δημήτρης Πρίφτης: “Καταρχήν να συμφωνήσω ότι έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, πολύ ενδιαφέρον. Να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν στο φετινό Πρωτάθλημα. Είμαστε στην τελευταία στροφή, για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τετράδα. Αυτό σημαίνει επιβεβαίωση των προσπαθειών μας, αλλά και μια καθιέρωση και μια προοπτική. Θα έλεγα ότι τα παιχνίδια αυτά κατ’ ουσίαν δεν είναι τόσο σημαντικά στο 3-4, αλλά και οι δύθο ομάδες θα αγωνιστιούν πολύ σκληρά για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Εμείς είχαμε μία έντονη σειρά με τον Παναθηναϊκό, με αρκετά προβλήματα εκ των προτέρων με τραυματισμούς. Παρά το ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί, αυτό μας έχει κοστίσει όσον αφορά στην κούραση. Ξέρουμε τα όπλα μας, ξέρουμε ότι είμαστε ίδια ομάδα από την αρχή και είναι ένα πλεονέκτημα που έχουμε σε ότι αφορά τη χημεία μας. Θέλω να ευχηθώ καλά παιχνίδια, ήρεμα παιχνίδια, το μπάσκετ είναι πάνω από όλους”.

Αργύρης Πεδουλάκης: «Καλησπέρα σε όλους. Συγχαρητήρια σε όλους τους παρευρισκόμενους. Κοιτάξτε, εγώ είμαι 25 μέρες στην ομάδα. Υπάρχουν θέματα που μας προβληματίζουν, υπάρχουν θέματα που μπορούμε να έχουμε αισιοδοξία. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχει φύγει από το DNA μας ο τρόπος που λειτουργούσαμε παλιά και αντιμετωπίζαμε κάποιες ομάδες στην Α1. Είναι μια σειρά των παιχνιδιών αυτών πρέπει να διαχειριστείς και μέσα στις τέσσερις γραμμές τις καταστάσεις που δημιουργούνται και την πίεση. Εμείς έχουμε κάποια παιδιά που έχουν παίξει κάποια παιχνίδια, αλλά και κάποια που δεν έχουν. Αυτό είναι που μας προβληματίζει. Μας προβληματίζουν τα ψηλά μας παιδιά. Έχει χτυπήσει ο Παπαγιάννης, χτύπησε το τριάρι μας, ενώ έφυγε και το άλλο τριάρι μας. Ουσιαστικά η αεροπορία μας είναι που μας προβληματίζει».
Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Για μένα ήταν ένα καλύτερο Πρωτάθλημα, υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Είχαμε πολλά ματς αμφίρροπα, μπορώ να πω για την ομάδα μας ότι ήταν σημαντικό ότι κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Ήταν μία αμφίρροπη μάχη με τον Παναθηναϊκό, κρίθηκε στη διαφορά πόντων. Για εμάς είναι σημαντικό που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας αλλά πρέπει και να το χειριστείς, αλλιώς ξεκινάς ανάποδα. Ο Παναθηναϊκός έχει τον απόλυτο σεβασμό μας, ξέρουμε ότι όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι. Όταν έχεις μία χρονιά όμως όπου μαθαίνεις από τα λάθη σου και τα σωστά σου, έχεις δουλέψει και προσπαθείς, φτάνεις στο τέλος και είσαι έτοιμος για όλα. Ξέρουμε ότι τα ματς με τον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει προπονητή, όπως είπε και ο κόουτς του προσπαθεί να επανέλθει στα παλιά στάνταρ του. Εμείς έχουμε ξεπεράσει τους τραυματισμούς μας. Εύχομαι να έχουμε ωραίους τελικούς χωρίς βία».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News