«Καθάρισε» με Έκι Γκονζάλες και Στραματσόνι ο Παναθηναϊκός

Αναβολή για Στραματσόνι, επαφές με Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει εδώ και μία διετία σε μία σταθερή πορεία οικονομικής «εξυγίανσης», καλύπτοντας σταδιακά το εταιρικό του χρέος που είχε «απογειωθεί» το καλοκαίρι του 2017, φτάνοντας στο κλείσιμο της οικονομικής χρήσης της περιόδου 2016/17, στα 57,4 εκατ. ευρώ.

Από την άνοιξη του 2019, όταν κι έλαβε την «ελληνική» αδειοδότηση -ένα χρόνο μετά την αδυναμία του να εξασφαλίσει έναν επαρκή φάκελο στην αρμόδια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ- το «τριφύλλι» είχε καταφέρει να επισυνάψει νέους διακανονισμούς με όλους τους «πιστωτές» του κι εν προκειμένω τους παλιούς ποδοσφαιριστές και προπονητές του.

Τρία απ’ τα μεγαλύτερα «αγκάθια» που κλήθηκαν να διαχειριστούν εκείνη την περίοδο οι «πράσινοι», ήταν οι οφειλές προς τον Αντρέα Στραματσόνι (585.000 ευρώ), τον Έκι Γκονζάλες (λίγο πάνω από 500.000 ευρώ, ως υπόλοιπο παλιού χρέους 1,2 εκατ. ευρώ που του είχε επιδικαστεί απ’ τη FIFA μετά τη λύση του συμβολαίου του το μακρινό 2008), αλλά τον Λαουτάρο Ρινάλντι (520.000 ευρώ).

Και με τους τρεις, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, κατέστη δυνατό εκείνη την περίοδο να υπογραφούν νέοι διακανονισμοί με τις οφειλές να «σπάνε» σε αρκετές δόσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο Παναθηναϊκός έχει εξοφλήσει πλήρως πλέον τόσο τον Έκι Γκονζάλες, όσο και τον πρώην Ιταλό τεχνικό της ομάδας, Αντρέα Στραματσόνι και τους συνεργάτες του, τηρώντας σταθερά τις πληρωμές των δόσεών τους και οι συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν «σβηστεί» πια απ’ το συνολικό χρέος της ΠΑΕ.

Αντίστοιχα, απομένει πλέον ένα μικρό ποσό για να εξοφληθεί ολοσχερώς και ο Ρινάλντι, ενώ προχωρά με την ίδια σταθερότητα και η αποπληρωμή των δόσεων και στους υπόλοιπους διακανονισμούς με τους παλιούς πιστωτές του «τριφυλλιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News