Πρωτοψάλτης: «Όσα μου είπε ο Πανταλέων, μου «καρφώθηκαν» στο μυαλό!»

Παναθηναϊκός: Νέα μεταγραφική βόμβα!

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης και πάλι του Παναθηναϊκού, υποστήριξε πως ο Σωτήρης Πανταλέων έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόφασή του να επιστρέψει στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πρωτοψάλτης στο SDNA:

Πως νιώθεις που επιστρέφεις ξανά στον Παναθηναϊκό;

«Νιώθω σούπερ. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα στην οποία ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα και μου χάρισε τόσες όμορφες στιγμές. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να γυρίσω. Ένας άλλος ήταν το πλάνο που μου παρουσίασε ο Σωτήρης Πανταλέων και όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού. Είναι πραγματικά πολύ καλό και δείχνει ότι υπάρχει όραμα στον σύλλογο. Βασικό ρόλο στο να πω το «ναι» έπαιξε η προσωπική μου σχέση με τον Σωτήρη, αλλά και τα όσα μου είπε».

Τι από όλα αυτά που σου είπε ο Πανταλέων, σου έμεινε στο μυαλό;

«Σίγουρα μου έχει πει κάτι που μου έχει καρφωθεί στο μυαλό, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει και θα παραμείνουν μεταξύ μας».

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις με τον Παναθηναϊκό από εδώ και πέρα;

«Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους από τη στιγμή που το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμα και δεν ξέρουμε τι δυναμική θα έχουμε. Σίγουρα οι μονάδες που είχε ο Παναθηναϊκός και οι μονάδες που ήρθαν στην ομάδα ανοίγουν ένα μεγάλο δρόμο. Χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ δεν μπορούμε να ξέρουμε τι δύναμη και τι ποιότητα θα έχουμε. Δεν μπορούμε να μπούμε σε εικασίες. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά, καθώς προσθέτουμε άλλη μία διοργάνωση (σ.σ. Challenge Cup) και η ομάδα χρειάζεται να είναι πλήρης, καθώς θα έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Οι παράγοντες για να φτάσουμε σε μια επιτυχία είναι πολλοί».

Θα μπορούσες να φανταστείς μια εικόνα σε ένα φωτογραφικό κολάζ με εσένα αγκαλιά με ένα τρόπαιο, δίπλα στον πατέρα και τη μητέρα σου που έχουν κατακτήσει τίτλους με τον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα μου δίνει χαρά που μπορώ να είμαι σε μία ομάδα που έπαιξαν οι γονείς μου. Ειδικά η μητέρα μου βγήκε πολλές φορές πρωταθλήτρια με τον Παναθηναϊκό. Και ο πατέρας μου ήταν πρωταθλητής με την ομάδα, αλλά η μητέρα μου άφησε εποχή. Τα συναισθήματα είναι διαφορετικά. Πέρα από αυτό θέλω να πω ότι οι γονείς μου έμαθαν να σκέφτομαι σωστά και επαγγελματικά όλα τα πράγματα. Τα βλέπω πιο σφαιρικά».

Είχες και άλλες προτάσεις στα χέρια σου και γιατί τις αρνήθηκες;

«Είχα πρόταση από την Γαλλία και από τον ΠΑΟΚ, τους ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον αλλά η πιο σωστή επιλογή για μένα ήταν ο Παναθηναϊκός»

Πως είναι να παίζεις στην ίδια ομάδα με την σύντροφο σου, την Ναταλία Μεταξά;

«Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά είναι και ο τρόπος που γνωριστήκαμε. Είναι σαν να κάνουμε ένα flashback ».

Πως θυμάσαι τα πράγματα όταν ξεκίνησες να φοράς την πράσινη φανέλα;

«Ήταν μία δύσκολη περίοδος τότε για το τμήμα. Θυμάμαι όμως πάντα να είναι ο κόσμος δίπλα μας και να μας στηρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή. Και στις ήττες και στις νίκες ήταν πάντα δίπλα μας. Δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό μας και μας πίστευε. Έτσι καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα και να φτάσει στο σημείο που είναι τώρα».

Πως βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ανέλαβε την προεδρία του Παναθηναϊκού. Νομίζω έκανε μια σημαντική επιδιόρθωση και ένα restart που είχε ανάγκη το τμήμα. Στη συνέχεια ανέλαβε ο κ. Μαλακατές και το τμήμα προχωράει προς το καλύτερο».

Πως αισθάνεσαι για το γεγονός ότι ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί τόσο πολύ με την μεταγραφή σου;

«Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να σε θέλει ο κόσμος της ομάδας. Ελπίζω να με καταλαβαίνουν που δεν απαντάω σε όλους. Τους ευχαριστώ όλους για την στήριξη. Ανυπομονώ να τους δω στο γήπεδο».

Πόσο διαφορετικά θα είναι να παίζεις με τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό σου σε σχέση με το να αγωνίζεσαι σε ένα άδειο γήπεδο;

«Να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι όλες οι ομάδες χρειάζονται τον κόσμο δίπλα στο πλευρό τους. Είναι το καλύτερο για κάθε αθλητή. Είναι σημαντικό για τον κόσμο να βλέπει την ομάδα του. Πόσο μάλλον για τον  κόσμο του Παναθηναϊκό που σε όλα τα αθλήματα είναι ο έξτρα παίκτης. Νομίζω και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία φέτος να απολαύσουμε τον κόσμο και να μας απολαύσει και αυτός».

Τι θα μπορούσες να υποσχεθείς σε ένα φίλαθλο του Παναθηναϊκού αν τον είχες μπροστά σου;

«Το μόνο που μπορούμε να του υποσχεθούμε όλοι οι αθλητές είναι ότι θα μπαίνουμε στο γήπεδο για να δίνουμε το 100% είτε έρθουν νίκες είτε ήττες. Θα τα δίνουμε όλα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News