«Πρότεινα Σαβιόλα και Αϊμάρ στον Παναθηναϊκό - Είπα "όχι" για Σόουζα»

«Πρότεινα Σαβιόλα και Αϊμάρ στον Παναθηναϊκό - Είπα "όχι" για Σόουζα»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στην ΕΡΑσπορ και εξήγησε για ποιο λόγο εισηγήθηκε να μην αποκτηθεί από το «τριφύλλι» ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην «δύση» της καριέρας του. 

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στην ΕΡΑσπορ και εξήγησε για ποιο λόγο εισηγήθηκε να μην αποκτηθεί από το «τριφύλλι» ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην «δύση» της καριέρας του. 

Παράλληλα τόνισε ότι είχε προτείνει στον Παναθηναϊκό τους Σαβιόλα και Αϊμάρ.

Μεταξύ άλλων είπε ο Ρότσα:

Για την άρνηση να αποκτηθεί ο Μαραντόνα από τον Παναθηναϊκό: «Θυμάμαι σαν να ήταν χθες στο γραφείο του κ. Βαρδινογιάννη στην Αρματολών και Κλεφτών, που μου πέταξε πάνω στο τραπέζι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που είχαμε για την ομάδα, το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής του Ντιέγκο στον Παναθηναϊκό. Του είπα όχι γιατί δεν ήμουν ικανός να κουμαντάρω τον Ντιέγκο στο τέλος της καριέρας του, με πάρα πολλά προβλήματα, με ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο. Ο Ντιέγκο κουβαλούσε σε όλη τη ζωή του ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο και το μόνο που θα έμενε θα ήταν ότι ο Ντιέγκο θα είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Εγώ όμως δεν ήθελα να δω τον Ντιέγκο στο τέλος του. Να μην μπορεί να συμμετάσχει στις προπονήσεις και να έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της ικανότητάς του στο γήπεδο. Γι’ αυτό είπα στον πρόεδρο ότι θα ήταν καλύτερα να μην έρθει. Επίσης αρνήθηκα τη μεταγραφή του Στοίτσκοφ. Κι αυτή ήταν μια περίπτωση δύσκολη, λόγω χαρακτήρα. Αυτές ήταν δυνατές μεταγραφές που για δυο διαφορετικούς λόγους δεν έγιναν».

Για τους παίκτες που είχε προτείνει: «Ήταν μια συζήτηση για Σαβιόλα και Αϊμάρ που έγινε στη Ρώμη όταν πήγαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για να παρακολουθήσουμε τη Γιουβέντους. Εγώ επίσης είπα να μην έρθει ο Πάουλο Σόουζα, που τελικά πήγε στον Παναθηναϊκό. Το έκανα γιατί ήξερα τα προβλήματα που είχε στο γόνατό του. Τελικά ήρθε εδώ και έπαιξε πέντε παιχνίδια».

Για την προσωπικότητα του Ντιέγκο: «Τεράστιος ο Μαραντόνα από όλες τις απόψεις. Ο Μαραντόνα ήταν τεράστιος και έξω από το γήπεδο. Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι με την Μπόκα πήδηξε στο γήπεδο μέσα και άρπαξε το μικρόφωνο μπροστά σε 80 χιλιάδες κόσμο και είπε: «Εγώ έκανα τα λάθη μου και τα πλήρωσε. Όμως, η μπάλα δεν λερώνεται. Τα λάθη ήταν η ιδιωτική του ζωή. Από κει και πέρα στο κομμάτι το ποδοσφαιρικό, νομίζω ότι μπορείς να βάλεις αμέτρητα επίθετα για να εξηγήσεις τι σημαίνει Ντιέγκο Μαραντόνα. Η κηδεία του νομίζω ότι θα ξεπεράσει σε κόσμο την κηδεία της Εβίτα Περόν. Είναι τρομερό αυτό που θα συμβεί σήμερα στην Αργεντινή. Πήγε εναντίον του Πάπα, πήγε εναντίο του Μπους. Και τι σύμπτωση που πέθανε την ίδια ημερομηνία που πέθανε κι ο φίλος του ο Φιντέλ Κάστρο. Ο Ντιέγκο είχε τις ιδέες του και δεν είχε ποτέ φόβο να εκφράσει αυτό που είχε στο μυαλό του. Ήταν ο πρώτος που είχε στραφεί εναντίον του Μπλάτερ και τον φάγανε στο παγκόσμιο κύπελλο της Αμερικής. Και μετά αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο ο Ντιέγκο. Ο Ντιέγκο ήταν σοφός, πάρα πολύ σοφός».

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News