Χελάκης: "Ο Αλμέιδα είναι για... ψόγο, ενώ όταν το κάνει ο Τερίμ γι' αποθέωση"

Χελάκης: «Αυτές τις μεταγραφές κάνει ο Γιοβάνοβιτς, όχι για να μην γκρινιάζουν οι οπαδοί»

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χελάκης σχολιάζει την αλλαγή φιλοσοφίας στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και το συγκρίνει με τον Ματίας Αλμέιδα.

Αναλυτικά όσα γράφει στη SportDay:

Ο Παναθηναϊκός, που “καιγόταν” να περάσει νικηφόρα απ’ τη Θεσσαλονίκη κι ο Άρης, που έδινε ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας ενόψει του τελικού Κυπέλλου, έμοιαζαν ίσα κι όμοια στον αγωνιστικό χώρο.

Υποθέτω ότι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο απ’ τους φίλους της ομάδας. Όπως επίσης η εκ νέου επιλογή το Τερίμ να γυρίσει την ομάδα του πίσω για να περιφρουρήσει το αποτέλεσμα… Απ’ τη στιγμή που η δουλειά γίνεται, δεν τρέχει τίποτα. Να ξέρουμε όμως πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Όταν το κάνει η ΑΕΚ, τότε ο Αλμέιδα είναι για… ψόγο, ενώ όταν το κάνει ο Τερίμ γι’ αποθέωση.

Στην προκειμένη περίπτωση το κάνει ο Τερίμ και του πιάνει, ενώ όταν το κάνει ο Αλμέιδα του σκάνε… πατατράκ… Ο Παναθηναϊκός είναι πάλι στα γεμάτα στη διεκδίκηση του τίτλου και ίσως μετά από δύο αγωνιστικές να βρίσκεται ψηλότερα αφού αντιμετωπίζει τη Λαμία (δις) και τον Άρη στη λεωφόρο.

Είναι σαφές πως η συγκυρία ευνοεί την ομάδα το Τριφυλλιού, αλλά η απόδοσή του δεν πείθει ότι βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο για να βγάλει τη σειρά των ντέρμπι χωρίς απώλειες. Ίσως ο Τερίμ, που είναι μάστορας στη δημιουργία ψυχολογίας και ρηξικέλευθος στις επιλογές του, να έχει υπόψη του το πώς θα κινηθεί για να παίρνει τα αποτελέσματα. Άλλωστε τα πλέι οφ δεν είναι ποδοσφαιρικά καλλιστεία, αλλά μία μάχη για βαθμοθηρία.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News