Βέργης για Θέο: «Στο ένα και βασικό ερώτημα δεν απαντήσατε, γιατρέ!»

Βέργης για Θέο: «Στο ένα και βασικό ερώτημα δεν απαντήσατε, γιατρέ!»

Ο Βασίλης Βέργης εξέφρασε τις απορίες του σχετικά με τις δηλώσεις του Χρήστου Θέου μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του γνωστού γιατρού με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο sdna.gr:

«Το ΕΝΑ και ΒΑΣΙΚΟ ερώτημα για όσα συνέβησαν στο περιβόητο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ από τον διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Metropolitan Hospital o οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού: Μπορούσε ή όχι να συνεχίσει τον αγώνα ο ποδοσφαιριστής Χουάνκαρ έπειτα από την κροτίδα που «έφαγε» από την εξέδρα;

Πουθενά στην ανάρτησή του ο κ. Θέος δεν αναφέρει ξεκάθαρα αν ο Ισπανός «μπορούσε» ή «δεν μπορούσε» να παίξει. Αν ο κ. Θέος ήταν γιατρός του αγώνα θα έπαιρνε την ευθύνη λέγοντας «Βάλτε τον να παίξει, δεν έχει τίποτα»;

Η έμμεση αναφορά του είναι στις φράσεις «Τις αποφάσεις της μεταφοράς φερόμενων ως τραυματισμένων ποδοσφαιριστών…» Τίποτα περισσότερο για το ΕΠΙΜΑΧΟ θέμα. Θυμίζω ότι αυτό που ΕΞΕΤΑΖΕΙ ο κανονισμός για την επιβολή ή όχι μιας ποινής είναι τούτο ακριβώς: αν δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς εξαιτίας του τραυματισμού ο ποδοσφαιριστής.

2. Ο κ. Θέος αναφέρει διαρκώς ότι ο μοναδικός που είχε αρμοδιότητα «να κρίνει σχετικά με την διαχείριση του περιστατικού του φερόμενου τραυματισμού του ποδοσφαιριστή Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού, ήταν μόνο ο ιατρός του αγώνα και όχι βέβαια η ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού»!

Ορθά. Τι… έκρινε λοιπόν ο γιατρός του αγώνα κ. Χρήστος Γώγος; Τις μονές ώρες «δεν μπορεί», τις ζυγές ώρες «μπορεί» και τελικά «νίπτω τας χείρας μου» σαν… πολιτικός. Παραπέμπω τον κ. Θέο τόσο στην συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή Μαρέσκα όσο και στα σκεπτικά των Επιτροπών που εκδίκασαν την υπόθεση. Και οι δύο πλευρές «ΑΔΕΙΑΣΑΝ» τον κ. Γώγο.

Ο οποίος, θυμίζω επίσης στον κ. Θέο, στις… 300 συνεντεύξεις που έδωσε τις επόμενες του αγώνα ημέρες είπε -ΣΕ ΟΛΕΣ- ότι ο Χουάνκαρ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να παίξει μετά την κροτίδα που δέχτηκε. Μόνο που αυτό… λησμόνησε να το κάνει ξεκάθαρη πράξη τις επίμαχες ώρες, κάτι που θα είχε βάλει τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση.

3. Στην ανάρτησή του ο κ. Θέος καταφέρεται εναντίον της επιλογής του Παναθηναϊκού να μην μεταφερθεί ο Χουάνκαρ στο «Μetropolitan» αλλά στο «Υγεία».

Θυμίζω ότι πριν από 5 χρόνια, το 2018, όταν ο κ. Θέος ήταν επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, απαίτησαν ο Όσκαρ Γκαρθία να μεταφερθεί ΜΟΝΟ στο «Διαβαλκανικό» και όχι σε άλλα νοσοκομεία που ήταν πιο κοντά στο γήπεδο της Τούμπας.

Γιατί συνέβη, αλήθεια, αυτό; Δεν είχαν εμπιστοσύνη σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι άνθρωποι του Ολυμπιακού;

4. «Επίσης εάν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού υποστηρίξουν πως δεν είχαν εμπιστοσύνη στους εφημερεύοντες ιατρούς στην περιοχή του Πειραιά, αυτό θεωρώ ότι αποτελεί εξόφθαλμη μομφή και συκοφάντηση του Ιατρικού σώματος, για την οποία οφείλει να πάρει θέση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και επίσης δηλώνει πως επιλέχθηκε το νοσοκομείο που τελικά διακομίστηκε ο ποδοσφαιριστής, γιατί προφανώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει απόλυτη «εμπιστοσύνη» στο ιατρικό προσωπικό αυτού!»

Ερώτηση: Χρησιμοποιώντας εισαγωγικά στη λέξη «εμπιστοσύνη» ο κ. Θέος θεωρεί ότι είναι… κολακευτικό για τους γιατρούς του «ΥΓΕΙΑ» οι οποίοι εξέτασαν τον Χουάνκαρ και προχώρησαν στη διάγνωση που γνωρίζουμε;

5. «Ο Ολυμπιακός αδικήθηκε εξόφθαλμα από την απόφαση των αρμοδίων οργάνων…», «που οδήγησαν τόσο στην απαξίωση τελικά του ποδοσφαιρικού προϊόντος, όσο και στην άδικη κατ’εμέ τιμωρία του Ολυμπιακού», «και την τιμωρία του Ολυμπιακού ως εξιλαστήριου θύματος».

Σε τουλάχιστον τρεις αναφορές του ο κ. Θέος υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε «άδικα». Με δυο λόγια γίνεται «νομικός» και αμφισβητεί τόσο την πρωτοδίκη κ. Σταμολέκα όσο και τους Εφέτες της Επιτροπής που απεφάνθησαν ομόφωνα (3-0) για τη διατήρηση της ποινής.

Ερωτώ: Μπορούν οι νομικοί να πάνε στο «Μetropolitan» και να κάνουν διάγνωση για ασθενή του κ. Θέου; Όχι βέβαια. Ο καθένας στην επιστήμη του.

Τέλος ήταν προφανές ότι δεν απολύθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά η συνεργασία θα έληγε νομοτελειακά μετά το «διαζύγιο» (και μάλιστα με πολύ σοβαρές αιχμές από τη μία πλευρά) των «ερυθρόλευκων» με το νοσοκομείο στο οποίο ο κ. Θέος είναι διευθυντής Ορθοπεδικής.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News