Παναθηναϊκός: Μην ξεχνάμε τι προϋπήρχε του ερχομού του Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Η διαφορά Γιοβάνοβιτς - Μίτσελ

Τα μειωτικά επίθετα κι η ειρωνεία περισσεύουν για τον προπονητή αυτές τις μέρες ενώ δεν πάει πολύς καιρός που ο ίδιος άνθρωπος αποθεωνόταν με το τραγούδι που η εξέδρα αφιέρωνε για χρόνια στον μέγα Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

ΟΚ, το κλαμπ δεν έκανε μεταγραφές βαρβάτες, έπεσε από την πρώτη θέση με σοκαριστικό τρόπο αλλά όσο κι αν μας πονά η απουσία θέσεων στόχων ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ Παναθηναϊκού δεν θυμόμαστε το καλοκαίρι τον προπονητή να τάζει πρωτάθλημα.

Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ότι τα αρνητικά σχόλια για τον Ιβάν είναι υπερβολικά πολλά κι είναι παράξενο αυτό αυτό γιατί μιλάμε για τον κόουτς μιας ομάδας που πέρσι έκανε θαύματα με το που μπήκε η άνοιξη.

Αυτή η άρνηση στο να παραδεχθούμε που ήταν το κλαμπ και που έφτασε με τον Σέρβο είναι άδικη για τον Γιοβάνοβιτς που έκανε από τον Μάρτη ως τον Δεκέμβρη καταπληκτική σεζόν στήνοντας στα πόδια της μια ομάδα που πριν από αυτόν παρέπαιε.

Καλό είναι να μην ξεχνάμε τι προϋπήρχε του ερχομού του στο Κορωπί…

Δημήτρης Στρατής

Εμπιστοσύνη στον κόουτς ότι άκρη θα βρει!

Υπάρχει προβληματισμός και κατήφεια φυσικά για την απώλεια της κορυφής, αλλά προσωπικά έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή ότι άκρη θα βρει.

Επί των δικών του ημερών, ειδικά πέρσι, είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει ελκυστικό, σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Επίθεση, καλή άμυνα, τρεξίματα, άριστη φυσική κατάσταση, δημιουργία με συγκεκριμένες κατευθύνσεις/ταχύτητα κι όλα αυτά με το 4ο μεγαλύτερο μπάτζετ της λίγκας.

Ο Σέρβος έγινε ο μόνος προπονητής που κατάφερε να κάνει πολύτιμο και να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του Βιγιαφάνιες όχι σε θέση 10αριού αλλά…κεντρικού χαφ.

Έφτιαξε έναν γρήγορο, δημιουργικό Παναθηναϊκό, αξιοποιώντας με τις εντολές και τους ρόλους που έδινε όλα τα όπλα του.

Ξεχώρισε το ταλέντο του Αϊτόρ, ανέδειξε όσο κανένας άλλος την ποιότητα του Παλάσιος κάνοντάς τον σκόρερ, εκμεταλλεύτηκε την επιθετικότητα των Κώτσιρα-Χουάνκαρ, έφτιαξε καλή ανασταλτική λειτουργία “δένοντας” το δίδυμο Πέρεθ -Σένκεφελντ, δημιούργησε τις συνθήκες ν’ ακουμπά με μεγάλη συχνότητα η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Έφερε μία ποδοσφαιρική πρόταση που είχε την δική του ποδοσφαιρική ταυτότητα η οποία δείχνει ικανή να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε τίτλους, συνδυάζοντας τους με όμορφο ποδόσφαιρο.

Απλά ο κόουτς θα χρειαστεί μεγαλύτερη βοήθεια από την διοίκηση και όχι μόνο στα λόγια!

Δημήτρης Στρατής

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News