Βοτανικός: Τα επόμενα βήματα, οι «κολοσσοί» και το 2026

Βοτανικός: Η άδεια που θα κρίνει το χρόνο και τις μπουλντόζες

Το πλάνο για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό προχωράει με γοργούς ρυθμούς.

Όπως σας ενημερώσαμε, υπάρχει μία ιστορική συμφωνία μεταξύ τριών εταιριών και πιο συγκεκριμένα των ΑΚΤΩΡ–ΤΕΡΝΑ–MYTILINEOS.

Το κοινό σχήμα των τριών εταιρειών κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό, προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ με την οριστική απάντηση να βγαίνει στις 2 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο διαγωνισμό δεν κατήλθαν οι ΑΒΑΞ και INTRAKAT που εμφανίζονταν να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του δήμου της Αθήνας για να αξιολογήσει τις προσφορές που υποβλήθηκαν.

Σημειώνεται πως το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα είναι έως 40.000 θέσεις θεατών, θα έχει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και εμπορικά καταστήματα.

Επίσης προβλέπονται χρήσεις όπως: κύριες αθλητικές δραστηριότητες και βοηθητικών αυτών συμπληρωματικές, χώροι ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών , αίθουσες πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής, χώροι εστίασης, εμπορικές χρήσεις, πολυλειτουργικοί χώροι, χώροι άθλησης και υγιεινής, αθλητικοί ξενώνες και χώροι φιλοξενίας, χώροι συνάθροισης κοινού, εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, χώροι εξυπηρέτησης μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η περιοχή εγκατάστασης του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό οριοθετείται από τις οδούς Αγίας Άννης, στα δυτικά και Αγίου Πολυκάρπου στα βόρεια, στα νοτιοανατολικά από το ρέμα Προφήτη Δανιήλ και στα νότια από ανώνυμη οδό. Το σύνολο της έκτασης είναι 178.315,65 τ.μ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΝ, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του γηπέδου όσο αφορά τη ρύθμιση της κίνησης των πεζών, αποτελεί η επέκταση και προσαρμογή του σταθμού «Ελαιώνας» του Μετρό.

Για τον λόγο αυτό προβλέπεται υπόγεια διάβαση σύνδεσής του με το διάδρομο πεζών, που συνδέει το Νότιο μέτωπο της Ιεράς Οδού με την περιοχή Ανάπλασης ΙΙ (γήπεδο), για την ασφαλή διέλευση των θεατών στις ώρες αιχμής.

Τέλος, στόχων όλος είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί δηλαδή σε 36 μήνες από σήμερα, το 2026.

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News